Jeneverfestival

Jeneverfestival

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam pakt dit jaar groots uit met het Jeneverfestival.

Distillateurs, bartenders en fijnproevers en andere belangstellenden treffen elkaar op zaterdag 14 en zondag 15 september in Schiedam. Workshops, rondleidingen, demonstraties vinden plaats in het Jenevermuseum aan de Lange Haven 74. Schiedamse en Nederlandse distillateurs presenteren zich driehonderd meter verderop, in de Grote- of Sint Janskerk aan de Lange Kerkstraat 37. Speciale gast op zaterdag is Tess Posthumus, beste vrouwelijke bartender ter wereld.

 

Marjolein Beumer, directeur Nationaal Jenevermuseum Schiedam. 

"We zijn erg blij met de Grote- of Sint Janskerk als extra locatie voor het festival. De combinatie van workshops, rondleidingen, demonstraties en de steeds grotere selectie van jenevers, zorgt voor de ultieme jeneverbeleving. Ons festival vindt ook nog eens plaats tijdens Open Monumentenweekeinde en het landelijke thema 'Plekken van plezier' past uitstekend bij ons Jeneverfestival", aldus Marjolein Beumer, directeur Nationaal Jenevermuseum Schiedam. 
 

De nieuwe Stokerstrots 2019

Het Jeneverfestival start zaterdag in het Jenevermuseum met de presentatie van de nieuwe Stokerstrots 2019. Speciale gast dit keer is Tess Posthumus, beste vrouwelijke bartender ter wereld. Tess laat tijdens het Jeneverfestival zien hoe je een jenevercocktail maakt, zoals haar Flying Dutchmen Cocktail. Zij presenteert en signeert ook haar nieuwe boek 'Masterclass: Cocktails'. Op zondag is er een All-Star jenever-cocktailwedstrijd met professionele bartenders. 
 
Het Jeneverfestival 2019 wordt gehouden in zowel het Jenevermuseum als de Grote- of Sint Janskerk. Entree festival via Jenevermuseum, Lange Haven 74. Openingstijden festival beide dagen van 14:00 uur tot 20:00 uur. 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Zaterdag 14 en zondag 15 september
Hoe laat
14:00 uur tot 20:00 uur
Waar
Jenevermuseum & Grote- of Sint Janskerk. Entree festival via Jenevermuseum, Lange Haven 74
Kosten
Online: Dagticket €17,50, weekendticket €20,00 Deur: Dagticket €20,00, weekendticket €22,50
Ticketverkoop
Website