Je kan ‘t dak op!

Je kan ‘t dak op!

Daktuinen zijn de laatste jaren helemaal booming: over de hele wereld vind je deze tuinen, zo ook in Rotterdam. Op een steenworp afstand van Centraal Station vind je het grootste dakakker van Europa, genaamd ‘Op het dak’. Daarbij hoort niet alleen een dakboerderij, maar natuurlijk ook een ‘rooftop’ restaurant. Wat is er nu lekkerder dan een ontbijt of lunch met groenten uit eigen tuin?!

 
Het dakrestaurant ‘Op het dak’ wordt gerund door Valerie Kuster. Zij is het creatieve brein achter deze mooie plek en achter alle lekkere gerechten. Veel van de gerechten worden bereid met de groenten die op het dak worden geoogst. Ieder seizoen komt dus met andere gerechten. Soms worden overgebleven groenten ook verwerkt in lekkere dipjes voor bij het brood. Zo krijgen wij home baked soda bread met piccalilly waar eigen courgette in verwerkt is.
 
 
Na het brood gaan we voor de Buddha bowl: deze is niet alleen rijkelijk gevuld met rijst, tempeh en zwammen, maar ook met ingemaakte/geroosterde radijsjes en palmkool van het dak. Palmkool is onderdeel van de familie van de boerenkool en is in de winter veel te verkrijgen. Naast al deze lekkere gerechten mogen we ons ook nog even onderdompelen in de herfstsferen met pastinaaksoep met walnoten.
 
 
Op het dak is geopend in 2016 en deze mooie plek is bijna de hele week geopend. In de zomer kun je hier lekker buiten zitten en genieten van een lokaal biertje terwijl je uitzicht hebt op de stad. Als het heel warm is, kun je met een beetje geluk ook nog eens de zonsondergang meepikken, want met mooi weer blijven ze wat langer open... Al snappen we dat je daar nu nog niet aan kunt denken nu de winter nadert.
 
 
De zelf is niet groot, maar alles wat er op staat is ongelofelijk lekker, veelal biologisch en geschikt voor zowel vegetariërs en veganisten. Wij komen hier dan ook zeker nog een keer terug, al is het alleen al omdat er kimchi (een Koreaanse specialiteit van gefermenteerde kool en groenten) in de buddha bowl zit. Kimchi for president! ahum.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Honey Highway

Op Hodenpijl
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur

Hotspot Hutspot

Hotspot Hutspot
Streekproducten

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

Delfts Zwart Jenever

Delfts Zwart

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Delftse Hout

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.