Je eigen picknick op de Populierenroute

Je eigen picknick op de Populierenroute

In het gebied bij het Bieslandse bos ligt de Populierenroute: een wandelroute van ongeveer 11 kilometer. Op MyFootPrints.nl vind je van alles over deze tocht. Zo zijn er moerasgebieden, bossen met eiken, wilgen en beuken, waterpartijen, een heleboel insecten en andere dieren. Al is de route van zichzelf dus al een avontuur, maken we het vandaag extra gaaf: we nemen een lunch mee op pad! 

We gaan erop uit! Bepakt met een rugzak die vol zit met een heerlijke meeneemlunch begin je de route vanaf de Dobbeplas. Het is meteen al zo’n ontzettend fijne route! Je wordt direct al omringd door diverse bloemen en de kleurrijke omgeving. 
 
 
Een stukje geschiedenis! Al wandelend kom je langs de oude molen zonder wieken waarmee voorheen de Bieslandse polder werd drooggemalen. Zo leg je een aantal kilometer af. 
 
 
Trek gekregen? Dan is het tijd om je kleedje op een mooi stuk grasland te leggen en de lunch erbij te pakken. Kies een plek met een mooi uitzicht, zo geniet je extra van de maaltijd. Tips voor een makkelijke meeneemlunch zijn koffie in een thermosfles, lichtgewicht tinnen mokken, zelfgemaakte gezonde broodjes, flesjes met infused water en voorgesneden fruit. Extra tip: zorg ervoor dat je je handen naderhand schoon kan maken en dat je je afval ergens kwijt kunt! 
 
 
Kijk om je heen! Het Bieslandse Bos is het leefgebied van heel veel diersoorten. Vogels als merels, spechten, roodborstjes en winterkoninkjes kan je zomaar tegenkomen. Ook roofvogels zijn niet vreemd in dit gebied. Zo kun je de buizerd wel eens zien vliegen. Ook schijnen er in dit gebied vosjes en hermelijntjes te wonen! 

 
Na 10 kilometer begin je aan het einde van de wandelroute. En, wat vond je ervan? Ben je diverse mooie dieren tegengekomen, heb je nog meer inspiratie opgedaan voor een volgende meeneemlunch of heb je het natuurlandschap vastgelegd met mooie plaatjes? Zorg er vooral voor dat je deze mooie route niet hoeft te vergeten!
 
Benieuwd naar de populierenroute? Of kijk op Myfootprints als je gewoon wil wandelen bij het Bieslandse Bos.
 
 
 
 
 
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Ontspanning
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Status: Offline

Sport & avontuur

Hardlopen in het wild

De Broekpolder

Ideale Zondag: De Bergse vallei

Bergse Bos

Ideale Zondag: Trailrunnen met Christel

Wandelen & fietsen

Natuur in de Delta | Wandel- en fietsroute langs de Maas richting Eiland van Brienenoord

Woeste wandeling van stad naar strand