Instock zet voedselverspilling op de kaart

Instock zet voedselverspilling op de kaart

Onlangs ging ik samen met Wai (wie anders), op pad naar Den Haag. We hadden van tevoren een lijstje gemaakt met restaurants die bij Hof van Delfland zouden passen, en daarop mocht Instock natuurlijk niet ontbreken.

29 juli is Instock officieel geopend in Den Haag, maar 2 jaar geleden zijn ze al begonnen in Amsterdam Oost. Instock startte klein met een pop-up bij de Westergasfabriek, maar op een gegeven moment liep het dus zo goed, dat ze ook in Utrecht en Den Haag zijn geopend. In Den Haag vind je ze niet voor niets dichtbij het parlementsgebouw Binnenhof: Instock is een sociale onderneming, die de gemaakte winst terug investeert in de maatschappij. Dit is interessant voor de politici in Den Haag en zij komen dan ook graag zelf af en toe hier lunchen.Wat ik erg tof vind om te horen is dat ze met de ‘Instock Bakfiets’ langs de Albert Heijn gaan om hier brood, kaas en eieren op te halen van de vorige dag (en dus niet meer verkoopbaar) om dit te verwerken in gerechten, zoals in de wentelteefjes. Ook komt er om de dag een food rescue driver van het distributiecentrum van Albert Heijn om groenten, fruit en dergelijke te brengen naar Instock. Er doen al 60 Albert Heijn’s mee aan dit principe en het doel is om dit jaar naar de 200 te gaan!Omdat Instock iedere dag andere ingrediënten geleverd krijgt, hebben ze dus ook elke dag een ander menu.
Om te proeven krijgen Wai en ik een courgettesoep, tosti met kaas en biefstuk, een huisgemaakte bitterbal met rösti en een muffin met blauwe bes en yoghurt: echt heerlijk en alsnog allemaal zo vers en goed bereid! De koks moeten zich elke dag weer van hun beste creatieve kant laten zien en dat is deze dag zeker weer gelukt  Thumbs up!Wat nog een leuke tip is, is om het eigengemaakte Pieperbier en de granola te proberen: van het overgebleven bierbostel wordt namelijk weer granola gemaakt!
Naast dit alles geven ze af en toe ook nog eens masterclasses in pekelen, invriezen en fermenteren: GO Instock!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Gepocheerde eitjes met asperges

Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Wijnboerderij Vlaardingen

De herfst aan de kust

Par Hasard Scheveningen

Koffie in de Rotterdamse Hofbogen

Man Met Bril Koffie