Ideale Zondag: Trailrunnen met Christel

Ideale Zondag: Trailrunnen met Christel

Mijn ideale zondag: trailrunnen door de duinen. Als je mij vraagt: wat ga je doen zondag? 9 van de 10 keer zal mijn antwoord zijn: sporten!!

Of het nu hardlopen is, survivallen of klimmen. Een uitdaging ga ik niet zomaar uit de weg. Dit keer neem ik jullie mee naar de duinen van Den Haag. Tot voor kort wist ik niet dat dit zo'n mooie plek was! Je denkt nu misschien: ja het strand, dat ken ik wel. Maar eerlijk waar, achter het strand schuilt een prachtig, ongerept stukje natuur. Rond een uurtje of 11 parkeerden wij, mijn vriend en ik, de auto bij Markenseplein in Den Haag. We hoefden niet te betalen, dus trokken we gelijk onze trailschoenen aan om door de duinen van Den Haag te gaan trailrunnen. Maar wat is trailrunning precies? Trailrunning is een upcoming sport in Nederland. Het wordt steeds populairder. Er worden daarom ook steeds meer trailrunning-events georganiseerd. 

Trailrunning is hardlopen, maar dan niet over het asfalt.

Met trailrunning ren je over onverharde paden dwars door de natuur, bijvoorbeeld door de bossen of de duinen. Het kan best voorkomen dat je af en toe voor een uitdaging komt te staan. Bijvoorbeeld een beekje waar je overheen moet springen, rotsen die je moet trotseren of steile heuvels en bergen die je moet overwinnen. Bergen zal je in Nederland natuurlijk niet zo snel tegenkomen, tenzij je naar het zuiden van Limburg gaat. In het buitenland daarentegen wel. Zo heb ik vorige maand meegedaan aan de "Hochkonigman Trail" in Oostenrijk. Ik kan je vertellen dat de bergen daar best steil zijn. De natuur is daar natuurlijk super mooi om doorheen te rennen.

Maar nu weer even terug naar Den Haag, want ook Nederland heeft prachtige landschappen! Vanaf Markenseplein renden we gelijk, over een grindpaadje, de duinen in. Het was super mooi weer, dus we kwamen regelmatig wandelaars, andere hardlopers en fietsers tegen. Na eventjes het pad gevolgd te hebben om warm te lopen, sloegen we linksaf een onverhard zandpad in. Niet veel later kwamen we een uitgerekte zandvlakte tegen omringd met bomen. Wat ontzettend mooi! Ik heb mijn ogen uitgekeken. Terwijl ik daar liep, waande ik mij weer even op de stranden van Fuerteventura waar ik in de maand mei op vakantie was. Hé, en waar zijn alle mensen gebleven? Heel af en toe kwamen we een andere trailrunner tegen.

In Nederland heb je weliswaar geen bergen, maar hier in Den Haag zijn genoeg duinen die je kan beklimmen. 

Ik kan je vertellen: een duin omhoog rennen door het mulle zand is best zwaar. Op de top word je iedere keer weer beloond door het super mooie uitzicht over het strand, de zee, Scheveningen, Kijkduin en natuurlijk Den Haag zelf. Na een uur lang duinen op en af gerend te hebben, zijn we over het strand, langs de branding, weer terug gerend. Na al dat sporten, hadden mijn vriend en ik behoorlijk wat trek gekregen. Plus, we wilden natuurlijk ook nog wel even relaxen op het strand, aangezien de zon volop scheen. Gelukkig zijn er genoeg strandtentjes te vinden.

We besloten te gaan lunchen bij strandpaviljoen De Staat. De strandtent stond ter hoogte van onze auto, bij strandopgang 10. Strandpaviljoen De Staat was in 2011 uitgeroepen tot de beste strandtent. De menukaart is geheel biologisch. Het rustieke, desembrood komt uit de houtoven van Menno. Bij De Staat was het gezellig druk. Het terras stond onder meer letterlijk op het strand, dus wij konden heerlijk, onderuit gezakt met onze blote voeten in het zand uitzweten. Wat wij niet in de gaten hadden, maar wat wel handig is om te weten: je bestelling moet je binnen aan de bar doorgeven. Ook je drankjes moet je zelf aan de bar afhalen. Wij hadden allebei een gegrilde paprikasoep besteld en een lekker broodje met kaas. Alles geheel biologisch natuurlijk. Hoewel het redelijk druk was, hoefden wij niet lang op ons eten te wachten. Bij het broodje werd nog een lekkere salade serveert. Onder genot van het zonnetje hebben wij lekker onze lunch opgepeuzeld. Het was heerlijk! Voor mij was dit een ideale zondag!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Biologisch… super logisch. Maar wat is het nou eigenlijk?

Hoeve Biesland

Tip van bosbaas: Smakelijke rozenbottels

Westduinpark Den Haag
Sport & avontuur

Genieten op de Rottemeren

Botenverhuur van Vliet

Bosjes vosjes en door duinen struinen bij Ter Heijde

The Coast beach house

Alles in Balanzs ~ een week lang yoga

Balanz~s yoga
Wandelen & fietsen

10 x de groenste plekken van Rotterdam door een expert

‘Op het dak’

Klauterwoud work out

De Broekpolder

Bosjes vosjes en door duinen struinen bij Ter Heijde

The Coast beach house