Ideale Zondag - Tevredenheid

Ideale Zondag - Tevredenheid

De wereld van yoga is een stuk groter dan enkel de fysieke kant, die we juist veelal te zien krijgen. De filosofie is behoorlijk uitgebreid en een woord die we daar tegen kunnen komen is Santosha; oftewel tevredenheid. Of het nu mee zit of tegen zit, voor tevredenheid kun je kiezen.

Jij kunt zelf bepalen hoe je op een bepaalde situatie reageert; je kunt tevreden zijn wanneer je wilt - als je je aandacht naar positiviteit brengt. Vaak komen we situaties tegen in ons leven waarbij we alleen de negatieve kant zien, omdat niet alles gaat zoals gepland of gewenst is. Op zulke momenten is het fijn je gedachten om te kunnen schakelen; je bewust te worden van datgene wat er wel fijn is op het moment, en daar je aandacht naar te verplaatsen. Waarschijnlijk word je dan gewaar dat er tevredenheid berust in dat moment.

ik kon mijn tevredenheid vinden in dat wat Nederland te bieden heeft: mooie blauwe luchten, wolken en wind

Ik heb de afgelopen weken op halve kracht gewerkt; één van de Yogastudio's waar ik doceer was namelijk gesloten wegens de vakantieperiode. Best fijn, mijn weken minder vol en een paar dagen per week helemaal vrij. Een aantal keer heb ik gewoon mijn fiets gepakt, het was helaas niet altijd weer voor het strand maar ik kon mijn tevredenheid vinden in dat wat Nederland te bieden heeft: mooie blauwe luchten, wolken en wind... Eigenlijk best lekker om te gaan fietsen en wandelen, ik heb daardoor weer verschillende leuke stukjes in -en om Den Haag ontdekt: Park Madestein aan de zuidelijke grens van de stad en delen van het Westland. Eén van die tochtjes begon vanaf mijn huis bij het Zuiderstand in Den Haag, door het Westduinpark richting Kijkduin gefietst. In het Westduinpark loopt een kudde Schotse Hooglanders en deze zomer zijn er twee kalfjes geborenmet een beetje geluk kom je de kudde tegen. Ze zien er best indrukwekkend uit en soms liggen ze een beetje op het fietspad ;). 

Dus, al is de zomer niet het perfecte plaatje wat je je had voorgesteld, kun je toch compleet tevreden en gelukkig zijn met dat wat er op dat moment is.

Via Kijkduin richting Monster gefietst (wind tegen, maar ach, dan heb ik straks vast wind mee!). Onderweg gestopt om een paar oer-Hollandse plaatjes te schieten: polders, koeien, sloten. Daarna naar Honselersdijk en via Poeldijk weer richting Den Haag. In Den Haag aangekomen kwam ik bij Park Madestein terecht en daar was zo veel te doen! Lekker beschut tegen harde wind, leuk voor een lekker dagje met de familie of vrienden! Wandelen door het bos en langs het water, of lekker toch gaan zwemmen en in de avond barbecue! In hetzelfde Park Madestein is ook Pluk. Pluk is een stukje platteland in de stad, wordt grotendeels door vrijwilligers en freelancers wordt gerund. Een volledige moestuin is er en verschillende kleine boerderijdieren met een hoge aaibaarheidsfactor. Bij Pluk mag je op Woensdag tussen 14 en 16h zelf uit de tuin plukken, maar je kan er bijna alle dagen terecht om even beestjes aaien, plantjes te kijken en wat lekkers eten.

Dat lekkers eten en drinken, dat ging er wel in na die fietstocht! Heerlijke verse gemberthee en huisgemaakte citroencake (ik denk volgens het recept van een oma, ouderwets lekker!) Maar je kan er ook een soepje of broodje eten. Ze maken zoveel mogelijk gebruik van de producten uit de tuin, allemaal biologisch gekweekt. Bij het winkeltje heb ik nog een doosje met hele grote verse bramen gekocht voor later die dag. Ik kom hier zeker weer terug! Dus al is de zomer niet het perfecte plaatje wat je je had voorgesteld, kun je toch compleet tevreden en gelukkig zijn met dat wat er op dat moment is. Kijk om je heen, adem een keertje diep in en uit! "Degene die met het minst tevreden is, is het rijkst, want tevredenheid is de grootste schat" (Socrates)

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Buiten bij De Vreemde Vogel

Buitenhotel De Vreemde Vogel

Nazomerdag bij Strandtent De Pit

Strandtent De Pit
Eten & drinken

Fietsen in Nationaal Park Hollandse Duinen

Strandtent De Pit

Je kan ‘t dak op!

‘Op het dak’

Top 5 low budget vakantie-uitjes

Wanneer bio business wordt

Gys
Ontspanning

Hardlopen in het wild

De Broekpolder

Vanuit Zoetermeer het groen in

Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning

Ontdekkingsreiziger op Rotterdam-Zuid (en verder)

Zuidelijk Randpark
Streekproducten

Desembroden bakken bij Jeroen Bakt Brood

Jeroen Bakt Brood

Op bezoek bijj Schot koffiebranderij & studio Seine Koffiestudio

Schot Koffie
Wandelen & fietsen

Molens, vlinders en de fruitige oase van Jomajole

Jomajole kersenkwekerij

Ruwe prikkelende schoonheid, een plantenwandeling in het Westduingebied