Ideale zondag: De Pluktuin van Uit je eigen stad!

Ideale zondag: De Pluktuin van Uit je eigen stad!

Sinds vorig jaar kun je bij Uit Je Eigen Stad in Rotterdam tijdens de zomermaanden terecht om zelf je bos bloemen uit de tuin van deze stadsboerderij te plukken.

"Met mijn dochters pluk ik nu ook de mooiste veldboeketten bij elkaar.

Op zaterdag en zondag is de tuin naast de Stadsmarkt van 10.00 tot 16.30 geopend en kun je met je handen, of makkelijker, een schaartje aan de slag om voor € 3,50 het mooiste zomerboeket samen te stellen. Samen struinen door de kleurige velden vol klaprozen, korenbloemen, margrieten en fluitenkruid, is een van mijn dierbaarste herinneringen aan thuis. Met mijn dochters pluk ik nu ook de mooiste veldboeketten bij elkaar. In het bos, of bij deze pluktuin.

In de maanden juli, augustus en september kun je in de pluktuin van Uit je eigen stad terecht voor de kleurigste bloemen. Het aanbod varieert van zonnebloemen, meisjes ogen en Cosmea, tot Ridderspoor, Afrikaantjes, Rudbeckia, Vrouwenmantel en Margriet. En ja, zelfs Klaprozen en Korenbloemen vind je hier. 
 
 
Die zie ik op weg naar vakantie al in de berm van de ‘Route de Soleil’, maar in Nederland lijken ze onvindbaar. Ik verbaas me telkens weer over de hoeveelheid wilde bloemen die in het buitenland groeien. Gewoon langs de weg of op onverwachte plekken. Als het kan, stop ik om een bos te plukken voor op de tafel van de vakantieplek van dat moment.
 
Weer thuis, ga ik, als een van de eerste dingen die ik doe, op zoek naar bloemen. Na een rondje op zondag door de bloementuin bij Uit Je Eigen Stad ben ik weer helemaal terug in Rotterdam. Jongste is al eerder mee geweest en vind het heel leuk om de beste en meest kleurige exemplaren uit te zoeken. Die dan natuurlijk een plekje op haar kamer krijgen.
 

Hoe het werkt? In het weekend zie je de kramen van de Stadsmarkt al staan. Neem vooral een kijkje, want je koopt er heerlijke, eerlijke en verse groenten. Bij de kraam met de kassa haal je een snijmes. Vervolgens wandel je door de bloementuin die daarachter ligt en pluk je de bloemen die jij het mooist vindt. Je betaalt pas als je klaar bent en je kiest zelf of je een hele grote bos maakt of een normale van € 3,50.
Wie denkt dat de bloemen niet lang mooi blijven, wordt verrast. Juist omdat ze vers geplukt (en onbespoten) zijn, blijven ze extra lang staan!
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids

Thuis bij Rauwdouwer

Rauwdouwer
Eten & drinken
Familie & kids
Workshops

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust
Streekproducten

Melkweg naar de boer

Hoeve Ackerdijk
Kunst & cultuur
Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten
Wandelen & fietsen

Keramiek in de polder!

Jachthaven Schipluiden

Overtraining: hoe voorkom je het?

Eens langs Bij ons in Delft

Bij ons in Delft