Ideale Zondag: De Bergse vallei

Ideale Zondag: De Bergse vallei

Op 29 juni is de nieuwe natuurspeeltuin in het Bergse bos officieel geopend. Waar eerst saaie bankjes en lelijke stenen lagen, kun je nu hangen, liggen, springen en rennen bij de 'Bergse vallei'. Of picknicken aan de mooie houten tafels. Met de zomervakantie in zicht, komt deze super leuke hotspot natuurlijk op het activiteitenlijstje!

Ongeveer een jaar geleden werd ik uitgenodigd om input te geven voor het ontwerp van de natuurspeeltuin.

Als veelvuldig gebruiker van het bos help ik graag, want deze plek kon echt een make-over gebruiken. Er was niks te beleven en er lag vooral veel steen in plaats van groen om in te bewegen. Ik woon in de buurt van het Bergse Bos, om de hoek zo ongeveer. Daarvoor woonden we met oudste dochter in de Oude Haven boven Vila Kakelbont en met 's zomers het geroezemoes van de terrassen op de achtergrond. Toen zij kon lopen en jongste dochter in aantocht was, speelden mijn Limburgse roots op en zochten we meer groen en buitenruimte op loopafstand. 

De afgelopen tien jaar heb ik met (en zonder) de meiden heel wat tijd in dit bos door gebracht: van picknicken, verjaardagsfeestjes vieren, tot schaatsen op de plas, sporten en Schotse Hooglanders kijken. Kinderen moeten soms even worden 'uitgelaten' en dat kan hier perfect.

Inmiddels blijft oudste vaker thuis, maar jongste tiener struint nog steeds met veel plezier door het groen. Zeker nu een paar van haar wensen voor de speelplek ook werkelijk zijn gebouwd, is ze helemaal blij als we gaan. Zoals de hangmatten waarin je kan chillen of schommelen, maar net wat je wil. 

De springstenen in het water vindt zij op dit moment het allerleukste, samen met de loopbrug. 

Zodra het gras op de velden flink groeit, lig je hier met lekker weer heerlijk aan het water. Tot die tijd zit je prima op de mooie houten banken om in de verte te staren. Dat is hier een van mijn favoriete bezigheden en als ik echt goed bezig ben, laat ik mijn telefoon thuis. Soms drink ik daarna nog iets bij restaurant De Bergsche Plas, dat afgelopen maanden ook heeft verbouwd. Het terras aan het water is nog groter en het is uitgebreid met een terras aan de voorkant, waar speeltoestellen voor jonge kinderen zijn geplaatst.

Het allernieuwste dat ik hier ontdekte, zijn de fluisterbootjes die dat je kan huren om de Bergsche plas mee op te gaan. Superleuk om lekker te dobberen op het water! Een paar rondjes Bergse Vallei staan in ieder geval op mijn lijstje voor aankomende zomervakantie. Of we ook een keer gaan varen met zo'n bootje vroeg jongste dochter.... Natuurlijk!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten
Sport & avontuur
Strandpark Vlugtenburg
Familie & kids
Streekproducten
Wandelen & fietsen
Eten & drinken

Kom niet aan mijn koffie!

Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Vroesenpaviljoen - Huiskamer in het park

Vroesenpaviljoen
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Ontspanning
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning

Status: Offline

Bijzondere tuin Arboretum-Heempark Delft

Arboretum-Heempark Delft
Sport & avontuur

Crossfit om allround zo fit mogelijk te worden!

Top 5 low budget vakantie-uitjes

Sporten bij Natuurlijk Sportief

Natuurlijk Sportief

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust
Wandelen & fietsen

5 x Zomerse fietsroute in de buurt

Ontdekkingsreiziger op Rotterdam-Zuid (en verder)

Zuidelijk Randpark

Verborgen schatten van het Zeeheldenkwartier