Huisgemaakt genieten bij Memory Lane

Huisgemaakt genieten bij Memory Lane

Een paar jaar heb ik naast Memory Lane gewerkt en nog steeds kan ik me de geur van versgebakken broodjes, die me iedere ochtend dat ik voorbij liep tegemoetkwam, herinneren als de dag van gisteren… Heerlijk! 

 
Nu, 2 jaar later, stap ik de (voor mij) nieuwe locatie binnen. Net zoals voorheen zitten ze op de Hoogstraat, maar nu om precies te zijn 98 meter verderop. Op deze locatie begonnen ze eerst een tweede vestiging van High Street Hotdog, maar inmiddels zit ook Memory Lane in dit pand. Als je het mij vraagt is dit is toch wel een betere locatie: ze zitten nu op een hoek en hebben rondom een groot terras, waar je zomers kunt genieten van alle homemade treats.
 
 
Over homemade treats gesproken: bij Memory Lane maken ze echt bijna alles zelf! Van paté tot taart en van soep tot zelf gepekelde zalm… maar als je zoals superkoppel Bas en Joranne niets anders hebt gedaan als werken in de horeca, dan weet je ook vooral hoe het wél moet. Oorspronkelijk komen beide niet uit Rotterdam, maar ze vonden het zo’n dynamische stad, dat ze wel een goede bijdrage wilden leveren om de stad nog net iets interessanter te maken op het gebied van food. De ingrediënten komen bij lokale ondernemers vandaan: zo halen ze de kaas bij kaasboerderij Booij (te vinden in Fenix Food Factory), vlees bij De Groene Weg en worden groenten en fruit ingeslagen op de markt bij Blaak.
 
 
Zoals gewoonlijk was ik weer met mijn partner in crime Wai op stap en bij binnenkomst kregen we 2 cappuccino’s van Giraffe Coffee om op te warmen. Vervolgens gingen we verder met een met liefde gemaakt borrelplankje (het was immers al een uur of 4, dus de perfecte tijd voor een snack). Blij verrast waren we met wat er allemaal op het plankje lag. Zo kregen we bijvoorbeeld zalm met dille, koriander en mosterd, waarvan de zalm een nacht was gepekeld in jenever, zout en sinaasappelzeste. Daarnaast ligt er op de plank een zelfgemaakte paté, een pastinaaksoep met mosterd, krentenbrood en jam en onze favoriet: pompoen gegratineerd met parmezaan, kruiden en een crème fraîche met citroenzeste. Dit is echt heerlijk met bijvoorbeeld een wijntje of een biertje van Brouwerij Noordt! Als toetje lag er ook nog eens één van de beste huisgemaakte cheesecakes van Rotterdam op het plankje. Kortom, wij zijn fan!
 
 
Liever iets anders dan ontbijten of lunchen? Memory Lane heeft nog veel meer te bieden! Zo organiseren ze één keer in de maand een comedy club en kun je elke tweede donderdag van de maand genieten van underdog live music. Hou de Facebookpagina dus goed in de gaten voor de verschillende events :)
 
Primeur: Memory Lane is verkocht en zal in januari worden voortgezet onder een andere naam en door iemand anders. Bas en Joranne gaan namelijk in Maassluis een bistro openen! De deuren zullen waarschijnlijk in maart 2017 open gaan. Je kan nog tot januari genieten van al het lekkers op de Hoogstraat en binnenkort dus in Maassluis :)

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Eens langs Bij ons in Delft

Bij ons in Delft
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Real City People in het Wild - deel 1

Hoeve Biesland

Gebakken luchtbox

Fenix Food Factory

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Delftse Hout

Pannenkoekenfestijn bij Sajoer

Sajoer