Hug The Tea

Hug The Tea

Onlangs werd ik uitgenodigd bij Hug The Tea: de allereerste Theebar van Nederland in hartje Den Haag! Nu ben ik een enorme theeliefhebber en kan ik mezelf dus best wel een theeleut noemen… dus ik was benieuwd naar dit concept van de Matcha Sisters!

 
Zo worden de twee zussen Claire en Lisa, de gezichten achter dit nieuwe concept namelijk ook wel genoemd. Met een enorme passie voor thee zijn zij in 2015 Theebar Hug The Tea begonnen. Van alle theesoorten ligt écht hun interesse bij de Matcha thee. In New York is Matcha al een tijd een trend en nu komt het langzamerhand Nederland veroveren, en dat hebben restaurants ook in de gaten. Steeds vaker worden Claire en Lisa dan ook benaderd door verschillende restaurants die Matcha eens willen proberen.
 
 
Maar wat is Matcha nou eigenlijk? Matcha is groen poeder gemaakt van vermalen theebladeren uit Japan. Vier tot vijf weken voordat de thee wordt geoogst, worden de Camellia Sinensis theeplanten afgedekt met schermen, waardoor de planten geen direct zonlicht krijgen. Deze werkwijze verhoogt de hoeveelheid chlorofyl in het blad, die op zijn beurt de thee zijn geweldige groene kleur geeft. In het voorjaar vindt de eerste pluk plaats. De jongste en sterkste bladeren worden geplukt, gestoomd en gedroogd. Hier wordt Tencha thee van gemaakt. Vervolgens wordt de Tencha vermalen met een elektrische steenmolen tot ultrafijn poeder.
 
 
De biologische Matcha thee die Hug The Tea verkoopt is van zeer hoge kwaliteit: klasse A, ook wel ceremonial grade genoemd. Deze thee is gemaakt van de fijnste en jongste ‘first flush’ theeblaadjes van de theeplantages in Kagoshima, het zuiden van Japan.
 
Even wat voordelen op een rijtje:
 • Matcha is een echte superfood en heeft veel gezondheidsvoordelen.
 • Matcha is hoog in antioxidanten, waaronder het effectieve antioxidant EGCg.
 • Matcha draagt bij aan het voorkomen van ziektes, zoals kanker, obesitas en diabetes.
 • Matcha is hoog in theïne (cafeïne) en dit geeft een langdurige energy boost.
 • Matcha verbetert de stemming en concentratie.
 • Matcha is heel goed voor het immuunsysteem.
 • Matcha stimuleert de vetverbranding.
 • Matcha is rijk aan vitaminen, vezels, bladgroen, selenium, chroom, zink en magnesium.
 • Matcha ontgiftigt op natuurlijk en effectieve wijze en is ideaal om mee te detoxen.
 • Matcha verlaagt de cholesterol en de bloedsuikerspiegel.
 • Matcha zorgt voor een snelle stofwisseling.
 • Matcha kalmeert en vermindert stress.
 • Matcha laat de huid stralen (Matcha masker).

 

 
Claire en Lisa organiseren 1 keer per maand een Tea Tasting met 5 rondes van verschillende soorten thee, inclusief hartige en zoete hapjes. Wij mochten ook een aantal Japanse hapjes proeven: de Matcha Chocolate Chip Cookie was mijn favoriet! Wat mij het meeste is bijgebleven van wat de meiden hebben verteld over Matcha thee, is dat er veel cafeïne in zit en dat dit wel tot 6 uur lang doorwerkt (koffie daarentegen, werkt maar 30 minuten) Waar Matcha thee dus geleidelijk door je lichaam wordt opgenomen, gaat dit bij koffie heel snel! Dus… vooral even langsgaan bij de Matcha Sisters om je te laten adviseren welke Matcha Thee bij jou past!
 
Ben benieuwd wat je ervan vindt :)

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Kapotte Kassen

Plukkerij Framblij

Nazomerdag bij Strandtent De Pit

Strandtent De Pit

Coppi Koffie; Tussen fiets en koffie.

Coppi Koffie

Een hemel van chocolade

De Bonte Koe Chocolade