Historische vaart De Lier

Historische vaart De Lier

Vaar mee met de Hollandse Vloot en neem een kijkje in de historische tuin van De Lier met zijn eeuwenoude timmerwerf en theetuin.
Museum De Timmerwerf is gehuisvest in een eeuwenoud pand, waarin sinds 1642 onafgebroken een timmerzaak is geweest. Na de restauratie in 1999 was de bestemming van het gerestaureerde pand duidelijk: een timmermuseum! 

De werkplaats is zoveel mogelijk intact gelaten, waardoor het voor de bezoeker lijkt of de timmerman even weg is. Op zolder liggen verschillende gereedschappen. Opmerkelijk zijn een eeuwenoude draaibank en mallen voor schoepen in molens, waaruit blijkt dat vanuit de Timmerwerf ook molens werden onderhouden, minstens acht stuks.
 

Theetuin De Bongaard
 


Op het achtererf van De Timmerwerf stond een houtloods uit ± 1850, die verbouwd is tot een theeschenkerij. Hoewel de loods ruim een halve meter is opgekrikt en de drie open zijden zijn dicht gebouwd, is de oorspronkelijke vorm nog goed herkenbaar.
 

De vaartocht


De vaart vertrekt vanaf de Bonte Haas en vaart over de Zwet en linksaf richting 't Woudt. Langs allerlei tuinderijen, gelegen tussen Schipluiden en De Lier, kom je na ongeveer 1 uur varen uit op de Lee en zo tot in het centrum van De Lier.

 

Koffie/ thee en appeltaart 
 

Bij Theetuin de Bongaard staat er koffie/thee en een stuk appeltaart met slagroom klaar. Na uitgebreid genoten te hebben van deze prachtige locatie, bezoek je Museum de Timmerwerf. Bij de Timmerwerf is buiten de timmerwerkplaats, de stijlkamers en de vaste collectie een wisselexpositie te bezichtigen. Na ongeveer 1.5 uur vaar je weer richting de Bonte Haas. 
 
Prijs van de vaartocht is €29,95. Dit is inclusief de vaartocht, 1 drankje aan boord, koffie/thee/gebak bij de Bongaard en entree bij de Timmerwerf. 
Drankjes zijn aan boord verkrijgbaar. Fris voor €2,25 en bier/wijn voor €2,75. Gelieve gepast betalen, pinnen is niet mogelijk. 
Vertrek: 13.00 uur vanaf de Bonte Haas, Wateringen
Terugkomst: 16.30 uur de Bonte Haas, Wateringen 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Dinsdag 20 augustus 2019
Hoe laat
13:00 u - 16:30 u
Waar
Vertrek vanaf de Bonte Haas, Dorpskade 79, Wateringen
Kosten
€29,95
Aanmelden & website