Het groene verkeer: wandelen door Zoetermeer!

Het groene verkeer: wandelen door Zoetermeer!

Wellicht wat onverwacht, maar Zoetermeer heeft zoveel groene wandelgebieden! Op een steenworp afstand van deze middelgrote stad uit, waan je je in het groen. Of het nu om de diverse parken of de Dorpsstraat gaat, deze omgeving is groen en levendig. Trek je wandelschoenen dus maar aan!

We gaan op pad! De route die je gaat wandelen is de 'Parken bij Leisure City' route. Deze route leidt je langs allerlei groene gebieden zowel rondom als in de stad. De route is zo'n 14,5 kilometer en start in het noorden van Zoetermeer. Vanaf de Leyens loop je meteen al naar een van de mooiste gebieden in de omgeving, het Buytenpark.

"Kijk je ogen uit!

Kijk je ogen uit! Als je voor het eerst naar het Buytenpark toe gaat, zul je je ogen niet geloven. Het is er prachtig! Er zijn ontzettend veel soorten planten en bloemen, in alle denkbare kleuren en vaak tot schouderhoogte zo groot. Ook zijn er heuvels waar je op kan klimmen, maar dan loop je misschien de bessenstruiken mis die her en der langs het pad staan.

Uitgekeken? Hierna ga je verder wandelen naar het volgende park. Jawel, Zoetermeer is aanzienlijk groen! Dit park is het Westerpark, waar meer recreatie is dan in het Buytenpark. Dit is een goede plek om even bij te komen van de wandeling tot nu toe, aangezien je nog een stukje moet hierna. Goed om te weten: straks staat er nog een bijzondere stop op de planning.

Knorrende maag? Via de Floraplas loop je weer de stad in en al wandelend door de Dorpsstraat kom je bij lunchcafé de Zoetelaar. Hier worden lekkere broodjes geserveerd, romige koffies gezet, is er een chocolaterie en daarnaast is dit een dagbestedinglocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Als het lekker weer is kun je buiten op het terras zitten, maar ook binnen is er gelukkig voldoende plek. Je mag de chocolaterie ook even in als je nieuwsgierig bent!

Zoetjes voldaan? Met een doosje bonbons van de Zoetelaar in je tas ga je via de mooie en historische Dorpsstraat, die toch wel de kern van Zoetermeer blijft, naar het eindpunt toe lopen. Dit is dezelfde plek als waar je begon. Hopelijk heeft deze wandelroute je meer inzicht gegeven in wat er op het gebied van groen zoal te beleven valt in Zoetermeer. Ga vooral nog even nagenieten onder het genot van de chocolade!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Gebakken luchtbox

Fenix Food Factory

Een hemel van chocolade

De Bonte Koe Chocolade

Instock zet voedselverspilling op de kaart

Instock
Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Wandelen & fietsen

Ontdekkingsreiziger op Rotterdam-Zuid (en verder)

Zuidelijk Randpark

Recept: Dumplings met zelfgeplukte daslook en boerenkaas uit Nootdorp

Het bestbewaarde strandgeheim van Zuid-Holland: De Delflandse Duinen