Het boerenleven in de stad

Het boerenleven in de stad

Uit lunchen gaan met mijn gezin is één van de dingen die ik het allerliefste doe: quality time met mijn mannen en lekker eten, dat is voor mij de perfecte combinatie. En dus gaan we vandaag voor een lunch samen naar Uit Je Eigen Stad: een heel fijn plekje aan de rand van de stad in de buurt van het Marconiplein.

 
Uit Je Eigen Stad is een stadsboerderij waar je voedsel kunt zien, ervaren en proeven. De filosofie van Uit Je Eigen Stad is dat ze stadsbewoners weer bewust willen maken van het eten dat dagelijks wordt gegeten, door bijvoorbeeld te laten zien hoe het wordt geproduceerd. Wanneer je aan komt rijden valt de hoeveelheid land van Uit Je Eigen Stad gelijk op: dit verwacht je namelijk niet in de stad. Op dit land produceren ze de producten waar je tijdens de lunch of het diner lekker van geniet. Naast de boerderij hebben ze een restaurant en worden er regelmatig workshops, proeverijen en andere (kinder)evenementen georganiseerd. De cursus ‘het moestuinpakket’, in het bijzonder voor kinderen die zelf geen tuin hebben, vind ik een aanrader! Ook wanneer je mindfull wilt leren eten of wilt leren tuinieren ben je hier aan het juiste adres. Daarnaast verhuren ze veel verschillende zalen voor feestjes, bruiloften en andere (zakelijke) evenementen.
 

 

Restaurant en winkeltje

Bij het restaurant zit een winkel waar je verschillende producten kunt kopen van producenten uit de omgeving en van het land. Zo kun je er onder andere een lekker soepje van Kromkommer, pindakaas van Zeemansboter en mueslikoekjes van ’t Blauwe Hek vinden. Bij binnenkomst in het restaurant zie je meteen de open keuken waar alle heerlijke gerechten worden klaargemaakt. Het restaurant zelf is een grote ruimte waar je kinderen alle ruimte hebben om vrij te bewegen. Mocht het zonnetje zich eindelijk in Nederland aandienen, dan is het ook nog eens heerlijk om buiten te zitten.
 
 

 

"Voor mij is het de eerste keer dat ik spruitjes eet

Het eten

Na George in de kinderstoel te hebben gehesen, krijgen we een met zorg samengestelde boerenlunch voorgeschoteld. Dit is een uitgebreide lunch met spelt en meerzaden zuurdesembrood, achterham, Rotterdamsche oude kaas, gerookte makreelsalade, een kleine salade met jonge geitenkaas en een kleine dagsoep met spruitjes. Voor mij is het de eerste keer dat ik spruitjes eet en ik zag altijd een beetje op tegen het moment dat het zou komen, maar op deze manier in de soep verwerkt is het heerlijk. Het was bij elkaar zoveel dat we bijna dachten dat we het niet op zouden krijgen, maar een uitdaging gaan we niet uit de weg en je begrijpt dat ons bord zo goed als leeg was uiteindelijk! Voor de kleintjes stond een lekkere spelt- of meergranenboterham met beleg naar keuze op het menu.
 
Behalve voor een lunch kun je bij Uit Je Eigen Stad ook terecht voor een diner. Zelf heb ik het diner nog niet geprobeerd, maar hier gaat zeker verandering in komen. Net als bij de lunch laat de chef zich inspireren door verse producten van het land, wat resulteert in een compacte kaart met een mix van gerechten en ik weet dan ook zeker dat ik daar ook blij van word. 
 
 

Rotterdam Centraal Station

Naast de locatie bij het Marconiplein heeft Uit Je Eigen Stad ook een locatie op het Centraal StationDaar hebben ze de leuke sfeer doorgetrokken en kun je ook terecht voor een heerlijke lunch. Hier ga ik voor een boerenboterham met makreelsalade en mijn man Wouter voor een heerlijke tosti. Opnieuw kunnen we het niet laten om in het ‘winkeltje’ te snuffelen en met wat smakelijke, lokale producten gaan we weer richting huis. Alhoewel deze locatie gelegen is op het station, is het niet alleen geschikt om hier langs te gaan wanneer je de trein moet halen, maar is het zeker ook een volwaardige (kidsproof) lunch hotspot. Een stuk kleiner opgezet, maar daardoor zeker niet minder fijn.
 
Bij beide locaties zijn we vriendelijk geholpen door de bediening. De relaxte setting, de ruimte en de pure ingrediënten die ze gebruiken zorgen ervoor dat we hier graag met onze zoon (terug)komen.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Honey Highway

Op Hodenpijl
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur

Hotspot Hutspot

Hotspot Hutspot
Streekproducten

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

Delfts Zwart Jenever

Delfts Zwart

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Delftse Hout

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.