Het begin van Gin

Het begin van Gin

Gin is hot! Het is op dit moment de meest gedronken gedistilleerde drank in Nederland. Maar gin is meer dan dat. Het drinken ervan is bovenal een beleving!


Gin is uitgegroeid van een traditioneel Engels product tot een wereldwijd geproduceerde drank. Maar waar komt gin vandaan? En wat is de relatie tussen gin en jenever?

De tijdelijke tentoonstelling ‘Het Begin van Gin’ geeft antwoord op deze en andere vragen. We starten hierbij in het nu en gaan terug in de tijd. Naast trends, reclame, Nederlandse gins en de ontstaansgeschiedenis van gin komt uiteraard ook de smaak van gin aan bod.

Wat is jouw favoriete smaak?
Jeneverbes is de belangrijkste smaakmaker van gin. Maar er worden ook andere smaken en geuren gebruikt. Welke kruiden, specerijen en botanicals voeg jij toe? Kies er vijf en geef ze aan op de Smaakwaaier.

Nieuwe Nederlandse gin
Uiteindelijk maken we van de favoriete ingrediënten - samen met een echte Gin-maker -  een nieuwe Nederlandse gin. Misschien wordt jouw recept straks wel gebruikt!

Wanneer te zien?
De tentoonstelling ‘Het Begin van Gin’ is te zien van 31 mei 2016 tot en met 19 maart 2017. De officiële opening vond plaats op zaterdag 11 juni, tijdens het Nederlands Jeneverfestival.

Workshops en evenementen
Rondom de tentoonstelling organiseren we diverse workshops en evenementen. Blijf op de hoogte via onze website, Facebook en Twitter!

Meer informatie
Bekijk direct de openingstijden en toegangsprijzen van het Jenevermuseum.
Vragen? Neem dan contact met ons op.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Workshops
Wollebrand fun, food & events
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops
De Roofvogelboerderij
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Boulderen, niet bulderen.

Delfts Bleau
Streekproducten
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Eten & drinken
Kunst & cultuur
Streekproducten
Kunst & cultuur
Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Bitter & Real - koffiebar op wielen

Permacultuur. Hoe groen zijn jouw vingers?