Herman Fietst: De Rotte

Herman Fietst: De Rotte

De getalenteerde Herman schildert en sinds kort fietst hij ook. Toen hij in november met pensioen ging, sloten een paar maanden later de museums, de bioscopen en de theaters door corona. Fietsen kon gelukkig nog wel en dat ging hij doen. Hij ontdekt voor Hof van Delfland wekelijks de mooiste fietsroutes met bijbehorende tekening. Deze week: De Rotte. 

De Rotte is een plek om steeds weer naar toe te gaan als je een fietstocht wil maken. Ik begin vaak bij de Prinses Irenebrug en kies dan de Terbregse Rechter Rottekade. Het aardige van de Rotte is de je op elk moment kan bedenken of je een lange of een korte afstand wil rijden. Er zijn veel bruggetjes die het mogelijk maken de Rotte over te steken en aan de andere kant van het water weer terug te fietsen.
Bij een van die bruggen, met de prachtige naam Pekhuisbrug, maakte ik deze tekening.
 
Je kan een fietstocht langs de Rotte ook midden in de stad beginnen, op de Linker Rottekade. Ik deed dat en na een kilometer of 15 fietsen langs het water kwam ik bij de Molenviergang. Dit zijn vier windmolens uit de 18e eeuw die gebruikt werden om de polder droog te malen.
Ik vond een bankje en maakte deze snelle schets van het uitzicht.
Herken jij het bankje waar Herman deze tekening maakte? Maak een foto van de route en deel hem op Facebook of Instagram via #hofvandelfland. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Volg Herman via Instagram of zijn website