Herfstige hertjes spotten – het Kralingse bos

Herfstige hertjes spotten – het Kralingse bos

Midden in de havenstad Rotterdam ligt een bosrijk park dat de Kralingse plas omringt. Hardlopers en skaters komen hier graag, net zoals mensen die even aan de stad willen ontsnappen en rust willen vinden in het groen. Er zitten diverse horecagelegenheden, er kan ’s zomers gezwommen en gebarbecued worden, maar ook worden hier vaak festivals gehouden. Wil je graag de diversiteit van dit bos ontdekken? Dan is de herfst hét moment!

Deze herfstwandeling begin je bij de ingang bij het Langepad. Als je vanaf hier het park inloopt, mag je meteen een keuze maken: loop je via het water, of ga je gelijk onder de hoge bomen door? Ik raad je het laatste aan. Vooral wanneer de zon schijnt geeft deze route een prachtig gezicht. Het Langepad blijf je volgen. Kijk af en toe goed naar boven, want in dit bos komen roofvogels als de boomvalk en buizerd voor!

 
Het Kralingse Bos is al meerdere keren uitgeroepen tot de beste openbare ruimte in Nederland! Het heeft een heleboel wandelpaden en onderweg word je omringt door de herfst. Je komt hem tegen in de vorm van eindeloos veel verschillende bomen, overal gekleurde bladeren en als je geluk hebt, die warme herfstzon die erdoorheen schijnt. Je zou het Langepad kunnen verlaten en eens een stuk omhoog kunnen lopen bij het Naaldbomenpad, waardoor je nog dieper het bos in gaat. 
 
 
Ontdek de ware diversiteit aan flora en fauna in het Kralingse Bos! Ieder seizoen kun je hier weer op een andere manier van genieten. Er groeien onder andere wilgenbomen, esdoorns, populieren en eikenbomen. Tijdens je route kan je deze allemaal tegenkomen en herkennen aan de gekleurde bladeren en eikels die uit de bomen vallen. Wanneer je je route vervolgt kom je ook langs de Heemtuin, waar je weer een totaal andere natuur tegenkomt. Veenmoeras, een jong bos met eiken en essen en kleine bruggetjes die je over het water leiden en je de Kralingse Plas op brengen. Vanaf hier is het uitzicht over de skyline van Rotterdam heel bijzonder. Ook is er in de Heemtuin gedacht aan dieren. Er zijn nestkastjes voor vogels opgehangen en voor de amfibieën is een poel aangelegd. Een kijkje en kiekje waard!

 
Nu is het tijd om ook daadwerkelijk de hertjes te gaan spotten in het Hertenkamp. Je zou je weg kunnen vervolgen via de Wolvenvallei of het Mantelpad - het is maar net hoe lang je wilt genieten van al dit groen en de frisse, schone lucht. Als je dan eindelijk de hertjes ziet kijk je je ogen uit naar de prachtige beestjes! En als je even de tijd neemt, komen ze vanzelf nieuwsgierig naar je toe. 
 
 
De rest van de route vervolg je richting het eindpunt rond de Kralingseweg. Ook hier kan je weer kiezen: loop je via het water en kijk je uit op Rotterdam, of pak je nog een stuk bos mee? Aan de oostkant van de plas is het bos weer totaal anders en het is zeker de moeite waard om via het Verborgenlaantje of het Fazantenlaantje te wandelen. Mocht je langs het water terug lopen kom je gegarandeerd sportievelingen tegen die hardlopen, aan krachttraining doen in groepen of skeeleren. Wellicht een idee voor een volgend avontuur?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Ontspanning

Vroesenpaviljoen - Huiskamer in het park

Vroesenpaviljoen

Op bezoek bij ‘Papa Kazmi’ tijdens de lichtjesavond in Delft

Hills & Mills
Sport & avontuur

Overtraining: hoe voorkom je het?

Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Kom met Iddo mee naar buiten en ervaar de kracht van de eerste zonnestralen

Wandelen & fietsen

De ideale zondag: Uitwaaien aan het Zuiderstrand

Zuiderstrand Den Haag

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Wandelen door de Japanse tuin van Clingendael