Help de KNNV kroos weg te scheppen

Help de KNNV kroos weg te scheppen

De Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging zoekt enthousiastelingen om op 22 augustus het kroos aan de Koninginnehof in Pijnacker weg te scheppen. Doe jij mee?  

Kroos, je ziet het momenteel op veel sloten liggen. Het is een natuurlijk verschijnsel, dat hoort bij het water. Maar als kroos zo explosief groeit dat het een hele sloot of gracht afdekt, kan er geen licht en zuurstof meer in het water komen. Langzaamaan verdwijnt al het leven uit het water en blijft er een stinkende sloot over.
 

Oorzaak van kroosgroei

De oorzaak van een sterke kroosgroei is, dat er te veel voedingsstoffen in het water zitten. Het terugdringen daarvan is iets waaraan het Hoogheemraadschap van Delfland structureel werkt, maar is ook een kwestie van de lange adem.
 
Om toch ook nu iets te doen tegen kroosgroei slaan de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Pijnacker-Nootdorp de handen ineen met een kroosschepactie in de Koninginnehof.
 

Sluit ook aan!

De KNNV zoekt enthousiastelingen om op 22 augustus het kroos aan de Koninginnehof in Pijnacker weg te scheppen. De actie begint om 19.00 uur en gaat door tot het donker wordt. Er wordt verzameld naast Koninginnehof 2. Voor gereedschap als schepnetten wordt gezorgd. Uiteraard wordt er ook gekeken naar waterdiertjes. Bewoners in het bezit van een surfplank worden opgeroepen om deze mee te nemen om het kroos bijeen te drijven.
 
De gemeente Pijnacker-Nootdorp stelt de aanhanger voor ‘Schoon’ beschikbaar zodat al het afval uit de sloot kan worden afgevoerd. Het Hoogheemraadschap van Delfland zorgt voor het ophalen en het verwerken van het kroos.
 
Meer informatie over deze actie is op te vragen bij de KNNV afdeling Delfland via 06-33001742 of via kroosscheppenindelfland@gmail.com.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
22 augustus
Hoe laat
19.00 uur
Waar
Koninginnehof 2, Pijnacker
Aanmelden en meer informatie
via kroosscheppenindelfland@gmail.com