(H)eerlijk genieten tijdens de feestdagen

(H)eerlijk genieten tijdens de feestdagen

Fijne feestdagen allemaal! Op Hof van Delfland heb je altijd onze favoriete duurzame locaties kunnen vinden, waar je je producten lokaal kunt krijgen en je kunt genieten van biologisch eten.

Juist tijdens de feestdagen is het genieten van (h)eerlijk eten extra belangrijk, vandaar dat in dit artikel lokale producten centraal staan. Verander de feestdagenstress in leuke uitjes naar mooie locaties! 

Allereerst geef ik je tips voor groenten. Op diverse plekken in het Hof van Delfland gebied zijn boerderijen of stalletjes met lokaal gekweekte groenten te vinden. Urban Farmers bijvoorbeeld heeft veggies van lokale ondernemers, geteeld in een grote kas gebouwd in Den Haag. Ook bij Het Kommaatje in het Westland kun je terecht voor (snoep)tomaatjes en komkommers, vers uit de kas. Daarnaast vind je in De Lier groentjes langs de weg, bijvoorbeeld bij Kwekerij Berkhout, waar je paprika’s kunt kopen. Voor komkommers, snijbonen, aardappels, bieten en tomaten kun je terecht bij Kwekerij Sunsister in Naaldwijk. En wil je gelijk de keuze hebben uit allerlei soorten producten? Bij Hoeve Biesland hebben ze zowel vlees en vis als groenten en andere producten. En alles is biologisch-dynamisch en biologisch! Daarnaast is dit een heel leuk uitje op de fiets: Neem een kijkje bij de koeien en waar alle groenten worden verbouwd. De boerderij is ontzettend leuk om te bezoeken! Kortom, aan mogelijkheden geen gebrek!
 
 
Maar ook andere producten zijn lokaal te vinden. Onbewerkte rauwe honing van goed verzorgde bijen uit een bijvriendelijke tuin kun je kopen bij Haagse Honing in Den Haag. En als je niet te ver de stad uit wilt, kun je ook in de binnenstad van Rotterdam honing halen van een imker bij Stadsimkerij Bijbouna. Zo haal je toch een lokaal product: de natuur is naar de stad gehaald.
 
 
Lokaal kopje koffie kopen? Bij Man met Bril koffie kun je koffie drinken ter plaatse, maar ook kopen om ervan te genieten thuis. Voor nog meer ambachtelijke koffie ga je langs bij Stielman Koffiebranders. Hier vind je kwalitatief hoogwaardige koffie die altijd vers gebrand is. 
 
Nog zo’n product dat er dagelijks in gaat bij veel mensen: brood. In het Westland vind je de enige biologische zorgbakkerij: Bakkerij Het Blauwe Hek. Hier zie je een breed assortiment aan biologisch brood, gebak en koek. En voor een goed ambachtelijk vers brood, zonder poeders, conserveermiddelen en kleurstoffen, kun je terecht bij Urban Bakery in Rotterdam. Als je hier nu toch bent, neem dan ook even een kijkje bij De Rotterdamse Munt. Hier groeien ruim 100 soorten eetbare bloemen en kruiden, gewoon in de stad!
 
 
Voor sommige mensen is wijn een belangrijk onderdeel tijdens de feestdagen. Het staat voor gezelligheid en ook dit kan lokaal verkregen worden! In Vlaardingen bijvoorbeeld vind je een wijnboerderij, Wijnboerderij Vlaardingen. Dus wil jij de perfecte wijn voor bij het kerstdiner of tijdens Oud & Nieuw? Laat je hier dan goed informeren voor een bijzondere smaakmaker! 
 
 
"Extra duurzaam zijn? Eet plantaardig
Ga jij liever voor weer eens écht iets anders tijdens de feestdagen? Voor stoere ondernemers met een onderscheidend idee, moet je echt even een kijkje nemen bij RotterZwam. Hier maken ze namelijk paddenstoelen van koffiedik! Super duurzaam dus. Je kunt je eigen groeikit voor thuis kopen en dan kweek je elke keer opnieuw zwammen: het is namelijk nadrukkelijk geen wegwerpproduct. Extra duurzaam zijn? Eet plantaardig! Bij Sue Food haal je de heerlijkste veganistische taartjes. Ook Sharp Sharp maakt de meest fantastische plantaardige biologische taartjes, in de heerlijkste smaken. En als we het toch over Rotterdamse ondernemers hebben: bij STEK de Stadstuinwinkel kun je een kerstboom adopteren! Dat is hartstikke duurzaam, want jaar op jaar kun je dezelfde kerstboom in huis hebben staan. Hoogstwaarschijnlijk heb je dit jaar al een kerstboom staan, maar ook voor al het andere dat groen is kan je terecht bij STEK. Dit bedrijf wordt gerund door vijf enthousiaste groenprofessionals met allemaal een eigen specifieke achtergrond. Deze kerstbomen kun je trouwens ook halen bij Uit Je Eigen Stad in Rotterdam. Dit is misschien wel een van de initiatieven in de grote stad die het meest bezig is met mensen bewust maken van waar hun voedsel vandaan wordt… Ook hier kun je lokale producten mee naar huis nemen en loop je dan ook gegarandeerd met een goed gevoel naar buiten! 
 
Geniet van de feestdagen!
 
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Winterlichtjes tijdens de Donkere Dagen van Delft

Winters Delft
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Streekproducten

Plantbased unicorns bij Happy Earth

Gevulde pompoen met quinoa en aardappel

Gevulde kip met een verrassende inhoud

Zorgboerderij De Buytenhof

Boer Jeroen van der Kooij start met verzuivelen op Hoeve Rust-hoff

Winkelen

Gebakken luchtbox

Fenix Food Factory

(H)eerlijk genieten tijdens de feestdagen

Man Met Bril Koffie

Kek Delft: Lekker eten zonder poespas.

Kek Delft

Top 5 tips voor de zomervakantie!