Healthy Cakebar Sharp Sharp

Healthy Cakebar Sharp Sharp

Van een bedrijfskantine die leeg stond tot een mooi pand in Rotterdam Zuid: Sharp Sharp heeft inmiddels al meer dan 40 verkooppunten door heel Nederland en is er helemaal klaar voor om Nederland verder te veroveren met healthy sweet treats.

Drie maanden geleden opende Sharp Sharp haar deuren in Rotterdam Zuid, tegenover metrostation Rijnhaven. Rotterdam Zuid staat nu eenmaal niet bekend als ‘hippe’ wijk, dus hopelijk maakt Sharp Sharp hier eens verandering in!

‘Sharp Sharp’ wordt vaak gezegd in Zuid-Afrika en betekent van oorsprong ‘cool’. Dit maken ze meteen waar zodra je de zaak binnenkomt: het ziet er nou eenmaal heel cool uit. De eigenaren Frank en Renate, die ook wel cool zijn, willen laten zien dat je met plantaardige/veganistische en zelfs suikervrije(!) taartjes alsnog enorm kan genieten van lekkers. Nou, dat is ze gelukt: wij krijgen een proeverij van een aantal taartjes en ze zijn werkelijk om te smullen! Van shortbread tot aan taartjes met kurkuma, cayennepeper of gember, het kan allemaal bij Sharp Sharp. En alles is nog eens biologisch ook! Bekijk hier het assortiment en laat je verassen!

Hoe is de gedachte van Sharp Sharp ontstaan? Frank en Renate zijn zelf niet ineens ‘cold turkey’ gestopt met alle dierlijke producten, maar ze zijn wel al 8 jaar vegetariër en langzaamaan veganist geworden. Renate kon sowieso al niet tegen gluten en zo gingen ze al snel hun eigen tussendoortjes maken. Daarnaast bakten ze ook voor vrienden. Op hun bucket list stond een wereldreis, maar ook op De Oogstmarkt staan met hun eigen treats en dat laatste hebben ze als eerste ook daadwerkelijk gedaan! Over de tijd werd Sharp Sharp zo’n groot succes, dat ze geen tijd meer hadden voor de wereldreis en zich fulltime gingen richten op Sharp Sharp. Zo kunnen ze zich blijven focussen op ontwikkelen op het gebied van nieuwe smaken, maar ook het ondernemerschap zelf.

Naast bakliefhebbers zijn de twee zelf enorme theeluiten en vinden het dan ook erg belangrijk om goede verse thee te hebben. Zo hebben ze zelfs een watertap met verschillende temperaturen, want groene thee heeft bijvoorbeeld niet dezelfde temperatuur als een zwarte thee: weer wat geleerd! Ook wordt het water dat ze gebruiken gefilterd, waardoor alle metalen en bacteriën eruit gehaald worden. Als thee hebben ze gekozen voor de thee van Hotsoup en er wordt alleen gebruik gemaakt van losse thee. Volgens Frank en Renate zijn theezakjes een mooie uitvinding voor snelheid en gemak, maar als je op zoek bent naar het perfecte kopje thee, zal je die vinden in het gebruik van losse thee. Tip: Je kunt de thee ook kopen bij Sharp Sharp!

Al met al loont het zeker de moeite om eens gezellig te buurten bij Sharp Sharp: het is echt maar 10 minuten van het centrum vandaan en zeker wanneer je bijna nooit taartjes kunt eten i.v.m. een intolerantie, is het dat tripje meer dan waard!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Coppi Koffie; Tussen fiets en koffie.

Coppi Koffie

Boerenkool 'stamppot' met een twist

Gezond het jaar uit vanaf je bank – De Maaltijdmanager

De Maaltijdmanager
Stielman Koffiebranders
Eten & drinken
Workshops