Haal groen in huis via een zomerse fietsroute

Haal groen in huis via een zomerse fietsroute

Deze fietsroute biedt tal van mogelijkheden. Er wordt gefietst langs diverse kwekers en pluktuinen, zodat jij allerlei lokale producten mee naar huis kan nemen. Het is een flinke dagtocht maar ook daar wordt rekening mee gehouden tijdens deze route, want er is ook tijd voor ontspanning. Klaar om te gaan?

Met de OV-fiets groen in huis halen

Je start bij Station Rijswijk, waar je je OV-fiets ophaalt. Het abonnement is gratis (wel even van tevoren activeren) en voor euro 3,85 kan je 24 uur lang op pad.

Allereerst gaat de route naar biologisch dynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Daar is een heleboel te beleven. Zo is in het druivenseizoen elke werkdag en elke zaterdag de druivenwinkel geopend, waar de druiven, verschillende soorten jams en druivensap van de kwekerij verkocht worden. Ook zijn vanaf mei tot eind oktober de druivenserres geopend voor bezoek. Houd in je achterhoofd dat je hier wel even een afspraak voor moet maken. Verder zijn er ook rondleidingen en uitstapjes te regelen bij de druivenkwekerij.

"De route gaat verder door het groen

De route gaat verder door het groen; de stad is nu echt achter je gelaten. Afwisselend een kassen- en groenlandschap zorgt ervoor dat je het Westland ontdekt op de fiets. Na een flinke tijd rechtdoor te hebben gefietst kom je terecht bij de biologische zorgbakkerij Het Blauwe Hek. Hier kun je broodjes kopen en allerlei sapjes, en als je geluk hebt ook nog groenten van de eigen oogst. De fietstocht vervolgt zich richting Naaldwijk. Dwars door de stad kom je uit bij De Pluktuin, een befaamde plek in deze omgeving. En niet zonder reden: het is er wondermooi. De Pluktuin is een prachtig grote tuin met allerlei kleine hofjes, zitplekjes, overdekte stekkies en zonovergoten ruimtes waar je kunt gaan zitten en wat drinken. Ook kun je er wandelen langs de bijenhotels, kruidenbedden en meest mooie bloemen. Binnen is een winkeltje, waar bloemen uit de tuin verkocht worden en allerlei andere spulletjes om groen in huis te halen. De Pluktuin is absoluut een bezoekje waard, vooral om dat er zo veel te doen is: rondleidingen, diverse workshops, er zijn ouderenarrangementen en de toegang is gratis.

Als het tijd is weer de fiets op te stappen is de volgende bestemming al in zicht: Kwekerij Sunsister. Allerlei groentjes - snijbonen, komkommers, tomaten, aardappels- , (vet)planten en bloemen fijne prijsjes. Van aardappels tot bietjes en minikomkommers, en diverse vetplanten en bloemen. En de geiten krijgen hun eigen portie groenvoer. Daarna volgt Plukkerij Framblij. In deze enorme kas kan je zelf bessen en andere soorten rood fruit plukken! Pak een mandje, een schaar en een bakje en vergaap je aan het prachtige fruit dat overal hangt. De diversiteit in fruit is groot en het zal je niet verbazen als er onbekende soorten besjes tussen hangen. Bij Plukkerij Framblij zijn ook de cressen van Koppert Cress te koop. Daarna fiets je door naar Kwekerij Richard van Schie, waar bloemen voor de deur staan voor een klein prijsje.

Vervolgens vindt het laatste deel van de route plaats. Omdat het een dagje uit is, is het leuk om via een van de grootste groengebieden in Den Haag te fietsen, namelijk recreatiegebied Madestein. Hier zijn fiets-, wandel en ruiterroutes, er kan gesport worden, kamperen is mogelijk, barbecuen is toegestaan, er is een boerderij, een recreatieplas en een heempark, een stuk land met bossen, weilanden, polders, duinen en dijken. Het zal je niets verbazen dat je onderweg allerlei stukken land tegenkomt waar je kunt gaan picknicken en de besjes uit Framblij, een stukje brood van Het Blauwe Hek en wat verse komkommers van Kwekerij Sunsister kan proeven. Als je genoeg uitgerust hebt kan de route vervolgen naar het beginpunt, Station Rijswijk, waar je je OV-fiets weer naar terug brengt.

Let op! Bekijk de openingstijden van de diverse kwekerijen; voor sommige bestemmingen geldt een beperkte openingstijd, maar kan wel bezocht worden volgens afspraak.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden