Groen & de stad; het voorjaar optimaal beleven

Groen & de stad; het voorjaar optimaal beleven

De kou van de afgelopen tijd is ons niet in de koude kleren gaan zitten! Gelukkig zijn de temperaturen weer aan het stijgen en kunnen we ons langzaam verheugen op het nieuwe seizoen. De bloemen die weer opkomen, de lentezon door de bomen en de terrassen die weer voorzichtig worden bezet. Ik neem je mee naar Rotterdamse plekken waar je het voorjaar optimaal kunt beleven.

Vroesenpark en vroesenpaviljoen

In de zomer zit het Vroesenpark park helemaal vol met barbecueënde gezinnen en vriendengroepen. Heel gezellig maar soms zie je door de rook het bos niet meer! Het park is daarom in het voorjaar op zijn mooist en een ideale plek voor een korte wandeling waarna je op kan warmen in het Vroesenpaviljoen.

"de eerste zonnestralen 

Het park is erg divers; met water, bomen, gras en leuke paadjes om te ontdekken. Wat veel mensen niet weten is dat je helemaal naar achteren door kunt lopen. En dat er ook toestellen staan om te bootcampen.

Het Vroesenpaviljoen is de ideale plek om de eerste zonnestralen te pakken, met uitzicht op het park. Je kunt er heel lekker eten, borrelen, goede koffie drinken en hebt bijna geen last van schaduw.

Vorig jaar werd Het Vroesenpaviljoen winnaar van de Gouden Pollepel, de prijs voor het beste restaurant. Ze werden geprezen vanwege hun gebruik van seizoensgroenten en scharrelvlees, nog een reden om er een middag door te brengen!

Het park en Parkiet

Het park bij de Euromast heet met recht hét park. Er valt zoveel te beleven en elke stukje park heeft haar eigen geheimpje. Het begint bij het doolhof aan het water en het uitzicht op de mooie oude panden die in het park staan. In een van die oude panden, vroeger de paardenstal, zit nu cafe Parkiet.

In de zomer is het dan ook een populaire plek en kun je lekker in het gras zitten met je koffie en je broodje. Nu het daar nog niet warm genoeg voor is, is het terras ideaal, bijvoorbeeld met een dekentje en glühwein. Maar je kunt er zeker ook goede koffie en lekker eten bestellen.

In het park zie je nu alle voorjaarsbloemen verschijnen. Voor mij was het vroeger een feest om het eerste sneeuwklokje te vinden en nog steeds kan ik ervan genieten.

Die sneeuwklokjes zijn volop te vinden in de volgende geheime plek aan de rand van het park:

Historische tuin Schoonoord.

De tuin is dagelijks geopend en de staplek van verschillende bijen (in een bijenkast, don’t worry) en vogels. In de zomer staan alle bloemen hier volop in bloei maar nu zie je de eerste sneeuwklokjes, narcissen, krokussen uit de grond komen. Snakkend naar de eerste echte warme lentezon. Net als wij trouwens.

Meer lezen over Historische tuin Schoonoord? Kevin bezocht de tuin tijdens de zomer.

 

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden