Gevulde pompoen met quinoa en aardappel

Gevulde pompoen met quinoa en aardappel

Elke keer als ik bij de Fenix Food Factory ben kan ik het niet laten om even langs te lopen bij Rechtstreex voor heerlijke biologische groente en fruit. Rechtstreex verkoopt de lekkerste lokale producten van boeren, telers en voedselmakers uit de buurt. Je kunt deze producten niet alleen kopen in de Fenix Food Factory, maar je kunt ze ook online bestellen en vervolgens afhalen bij een van de wijkchefs bij jou in de buurt. Makkelijker kunnen ze het niet maken ;)

De afgelopen keer dat ik voorbij kwam, kon ik het niet weerstaan om deze schattige kleine pompoenen mee te nemen. Ik bedoel, kijk hoe leuk ze zijn! Daarnaast hebben ze ook nog eens een perfect formaat, want ik wilde al heel lang gevulde pompoen maken! En nee jongens, wees niet bang, ik ga ze niet vullen met spruiten ;) Deze keer gaan we ze vullen met quinoa en aardappel. Die laatste is natuurlijk ook weer een groentesoort die prima bij het seizoen past!

Ik heb voor dit recept kleine pompoenen gebruikt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in plaats van twee kleintjes, één grote te gebruiken. Houd er rekening mee dat je de ingrediënten wel moet vermeerderen in dit geval en dat de oventijd langer wordt. Mocht je geen rozemarijn lusten, voel je dan vrij om deze te vervangen door andere kruiden. Uiteraard ben je ook vrij om de inhoud te veranderen…
 
Wil jij komende maanden geen enkele boeren- of oogstmarkt meer missen? Hou dan vooral ook onze (hofvandelfland) agenda in de gaten! Daar kun je namelijk alles vinden over markten én activiteiten die te doen en te beleven zijn in jouw omgeving.
 
Ingrediënten 2 personen:
  • 2 kleine pompoenen á 250 gram
  • 3 grote vastkokende aardappels (in kleine blokjes gesneden)
  • 100 gram quinoa (gekookt)
  • 2 theelepels zout
  • 1 grote teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 klein sjalot (fijngesneden)
  • 2/3 takjes rozemarijn (meer mag altijd!)

 

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de bovenkant van de pompoen er af en maak de opening groot genoeg zodat er een lepel in past. Haal vervolgens met de lepel alle pitten en draden eruit.
3. Als alles eruit is, doe je er een beetje olijfolie in met een klein takje 
rozemarijn en wat fijngesneden knoflook.
4. Plaats de pompoenen vervolgens voor 20 
minuten in de oven.
5. 
In de tussentijd, kook je de aardappelen totdat ze bijna gaar zijn; giet ze daarna af.
6. Kook 
de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Meng hierna in een grote kom de quinoa, aardappelen, sjalotjes, zout, peper en fijngesneden rozemarijn door elkaar.
7. Haal de pompoenen uit de oven. Als het goed is, zijn ze zacht genoeg en kun je er in prikken met een vork.
8. Haal de takjes rozemarijn uit de pompoenen en vul ze daarna met 
het quinoa-aardappelmengsel. Besprenkel ze nog even met olijfolie en plaats ze daarna nog een keer voor 10 minuten in de oven op 200 graden.
9. Wanneer het geheel goudbruin van kleur is kun je ze eruit halen. Serveer ze eventueel met een salade: bijvoorbeeld met deze boerenkoolsaladeEet smakelijk!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Honey Highway

Op Hodenpijl
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur

Hotspot Hutspot

Hotspot Hutspot
Streekproducten

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

Delfts Zwart Jenever

Delfts Zwart

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Delftse Hout

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.