Gepocheerde eitjes met asperges

Gepocheerde eitjes met asperges

Pasen is dan misschien voorbij, maar eieren gaan gelukkig nooit uit het seizoen! Van een sunny side up of een roerei tot het geliefde gepocheerde eitje dat er op elke foto fantastisch uitziet: You can’t go wrong with it! Wij geven je vandaag de tips om dat perfecte gepocheerde eitje te maken waarmee jij je gasten omver gaat blazen.

Hoe serveer je de eieren dan? Je kunt ze op een broodje leggen, maar het is nog lekkerder wanneer je ze met kort gegrilde asperges (groen of wit, dat mag je zelf beslissen) serveert. Aangezien deze momenteel in het seizoen zijn, kun je ze op elke boerenmarkt kopen. Kijk bijvoorbeeld maar eens rond op de Rotterdamse Oogstmarkt of in de BoereGoed Farm winkel in Schipluiden.

 Dan alvast een paar tips om mee te beginnen:

  1.  De eieren moeten zo vers mogelijk zijn. Ideetje: haal ze vers bij de boer. Boerderij ‘t Geertje verkoopt niet alleen eieren van het erf, maar ook heerlijke kazen, zelfgemaakte jams en andere dingen om van te smullen!
  2.  Zorg dat het water goed op temperatuur blijft. Je moet de eieren pocheren, niet koken ;)
  3.  Een klein scheutje azijn in het water zorgt ervoor dat de eiwitten sneller garen.

Onthoud deze tips goed, want we gaan gelijk aan de slag!

Notitie: Dit is een basis recept. Je kunt zelf kiezen hoeveel eieren je wilt maken en hoeveel asperges je erbij wilt serveren. De asperges kunnen gegrild worden in een grillpan, maar je kunt ze ook in de oven grillen.

Wat heb je nodig:

Eieren
Asperges (groen of wit)
Citroensap
Natuurazijn
zout
peper

1.Verhit de oven op de grill stand. Maak de asperges goed schoon en breek de harde uiteindes van de asperges af. Besprenkel ze met olie, wat citroensap en peper om ze vervolgens te grillen in de oven voor 15 min. Ze mogen nog een beetje knapperig blijven. Wanneer ze klaar zijn, draai je de oven uit en laat je de asperges staan zodat ze warm blijven totdat je ze nodig hebt

2.Pak nu een grote pan, waar ongeveer 2 liter water in kan, en vul deze met water. Laat her water tot aan het kookpunt komen en draai daarna het vuur naar beneden. Belangrijk is nu dat het water wel aan de kook blijft, maar niet keihard  gaat borrelen. Voeg een flinke scheut azijn toe en roer het door.

3. Pak nu een ei, breek het en laat deze langzaam in de pan glijden. Je kunt er ook voor kiezen om het eerst in een kopje te doen en dan er in te laten rollen. Laat het ei vervolgens 3-4 minuten pocheren en haal het er daarna voorzichtig uit met een grote opscheplepel (zo eentje met gaatjes). Plaats je ei met de lepel op een bordje. Herhaal dit proces voor het aantal eieren dat je wilt pocheren.

4. Wanneer de eieren gepocheerd zijn haal je de asperges uit de oven en verdeel je ze over je borden. Leg de eieren er netjes bovenop en maak het af met een beetje zout en grove zwarte peper. Serveer het met warme toast of smikkel ze gewoon zo op!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 22.7px Times; color: #454545; -webkit-text-stroke: #454545} span.s1 {font-kerning: none} span.s2 {text-decoration: underline ; font-kerning: none; color: #0069d9; -webkit-text-stroke: 0px #0069d9}

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Thuis bij het Vreemde Vogel festival

Buitenhotel De Vreemde Vogel

Recept: Dumplings met zelfgeplukte daslook en boerenkaas uit Nootdorp

Duurzame deli; The Living

The Living

Top 5 low budget vakantie-uitjes

Streekproducten