Genieten op de Rottemeren

Genieten op de Rottemeren

Ach, wat is het toch prachtig in de natuur. Dichtbij Rotterdam vind je de Rottemeren en het is niet alleen fijn om daar omheen te fietsen, maar ook om vanuit het water het land te bekijken!

Zo kom je ineens op plekken waar je met de fiets niet kunt komen. Je gaat naar Botenverhuur van Vliet, waar je verschillende boten kunt huren: motorbootjes, zeilboten, roeiboten, kajaks en waterfietsen. Oftewel, er is voor ieder wat wils, mits je van water houdt natuurlijk.

En dan ga je varen! Welke kant wil je op? Richting Rotterdam over de Rotte of juist langs het Hoge Bergse Bos en het Lage Bergse Bos, waar je kan aanmeren om er de natuur te bekijken? Of ga je liever de andere kant op, omdat Rotterdam inmiddels bekend terrein is? Je kunt namelijk ook richting de A12 en de oorsprong van de rivier. Het kan allemaal! Vergeet je niet in te smeren met zonnebrandcrème als je een hele dag aan het varen bent en de zon schijnt.

Wij varen vandaag de kant van de oorsprong op, omdat dat nog net iets onbekender is dan de stad. Hier kom je in een heel mooi natuurgebied met een brede rivier. Het is verstandig om bij wind aan de zijkant van de rivier te varen. Op die manier heb je het minst last van opspattend water. Tijdens deze route kom je langs de Molenviergang. Deze molens hielden voorheen het waterniveau op peil en zijn nog steeds helemaal intact.

Wanneer je zo een mooi lang stuk vaart kun je misschien snel de tijd vergeten. Je zit al snel een paar uur op het water! Ook is het leuk om te picknicken aan boord. Leg je boot vast aan een steiger of, als je al flink richting de oorsprong van de Rotte bent gevaren, aan palen in het water. Zo kun je volledig op het water genieten van een picknick.

De terugweg is begonnen. Overal ben je omringd door mooie bloemen en waterplanten, en hier en daar vind je een vogel met een nest. Aan de Rotte liggen ook horecagelegenheden, waar je je boot kunt aanmeren en een drankje en een hapje kan doen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Restaurant Mierenbos wat gaan drinken of een avondmaaltijd eten. Je boot kun je er gemakkelijk aanmeren. Daarna kan de terugreis naar de botenverhuur beginnen.

Heb je geen zeebenen? Lees hier hoe je de Rotte op de fiets ontdekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
 • Botenverhuur van Vliet

  Open:

  7 dagen per week 
  van 1 april tot 1 oktober van 9:00 tot 21:00 uur*
  vanaf 28 aug t/m 3 sept 9.00 - 20.00 uur
  vanaf 4 sept t/m 1 okt maandag tot vrijdag: 9.00 tot 18.00 uur 
  zaterdag en zondag: 9.00 tot 20.00 uur
   
  Telefoon: 
  0180632361
  Adres:
  Rottekade 2
  2761EA Zevenhuizen
   
Ontspanning
De Roofvogelboerderij
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Vleermuizen in de schemering - Staelduinse Bos

Het Staelduinse bos

Agendapunt: Ontspanning

Parqiet

Je eigen picknick op de Populierenroute

Het Bieslandse Bos
Sport & avontuur
Dreams skate- en surfschool & shop
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops

Top 5 low budget vakantie-uitjes