Gebakken luchtbox

Gebakken luchtbox

Ineens was daar Hello Fresh, je kon er niet omheen. Ze kwamen naar je toe op straat en belden bij je aan. Je kon geen tijdschrift open doen of er viel een kortingskaart uit van Hello Fresh. Bovendien waren ze in het nieuws omdat mensen hun abonnement niet meer konden stopzetten en de huis-aan-huis verkopers agressief en respectloos zijn.

Duidelijk is het dat hun hele bedrijf draait om de marketing. Het enige doel van het bedrijf is om zo veel mogelijk winst te maken.
Maar wat voor product hebben ze eigenlijk?  Je sluit een abonnement af bij Hello Fresh, waarna ze iedere week een doos aan huis leveren met groente, fruit, vlees en vis met bijbehorende recepten, zodat je zelf niet meer hoeft na te denken over wat je moet koken die week. Dat ze goed zijn in marketing is wel duidelijk, maar ik ben heel benieuwd waar hun groentes vandaan komen.
Op hun website kan je niet veel vinden over de herkomst van hun producten. 
 
Ze zijn niet perse biologisch, niet duurzaam en de groentes zijn niet lokaal. Producten komen soms uit Nederland en soms uit het buitenland. En dat is echt niet zo fresh. 
 
Het enige wat ze er over zeggen is: “de producten moeten vers en lekker zijn en het moet duidelijk zijn waar de producten vandaan komen.”  
Oke! ik ben benieuwd, dus ik bel met de klantenservice van Hello Fresh met de vraag van welke boeren hun producten afkomstig zijn. Dat moet hij even navragen. Uiteindelijk komt hij er mee dat hun groentes bij Vroegop vandaan komen. “Vroegop is ook een distributiecentrum, zeg ik, dat betekent dat jullie de groentes dus niet direct in bij de boer inkopen?” vraag ik, dat bevestigt hij. Het is duidelijk dat het niet duidelijk is waar de producten vandaan komen. En dat is ook niet zo gek want Hello Fresh koopt zijn groentes zo goedkoop mogelijk in bij de veiling, ongeacht waar de producten vandaan komen, om de prijs maar te drukken. 
Het grote probleem is dat wij niet meer direct inkopen bij de boer. Er zitten heel veel schakels tussen zoals de veiling, supermarkt of distributiecentrum. Boeren raken afhankelijk van de grote afname van de supermarkt en een supermarkt eist de boer om zijn prijzen laag te houden. Ook op de veiling kunnen boeren moeilijk concurreren met goedkopere groentes uit het buitenland en houdt noodgedwongen zijn prijs laag. Hello Fresh profiteert hier ten volle van, ze willen voor een dubbeltje op de eerste rang, maar vraagt de consument ondertussen de volle pond; een box kost namelijk 34 euro voor 1 persoon! En ook al wekken ze de indruk dat ze vers, transparant en met lokale boeren samenwerken, er zit een luchtje aan. Fresh is het zeker niet. 
Buiten dat ze super irritant zijn, zie ik echt geen enkel voordeel in het nemen van een Hello Fresh box. Eigenlijk zijn ze een super dure maaltijd-bezorgingsservice, alleen moet je zelf nog de maaltijd in elkaar zetten en is het heel moeilijk om het abonnement op te zeggen.
 
 
Voor iedereen die graag een maaltijd-box aan huis wil; er zijn goede alternatieven die wel direct met de boer samenwerken waardoor hij een eerlijke prijs krijgt voor zijn producten. Bij http://www.rechtstreex.nl bestel je online direct bij de boer en die producten kan je dan ophalen bij een afhaalpunt in de buurt. Of http://www.streekbox.nl, zij werken met precies hetzelfde principe als Hello Fresh,  je krijgt een box thuis gestuurd met producten en een recept voor de rest van de week, hun producten zijn biologisch en veel van de boeren waar zij hun producten vandaan halen zitten ook in het gebied van Hof van Delfland. 
 
Geschreven door: Pauline Schouwenburg

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
 • Fenix Food Factory

  Veerlaan 19D
  3072AN Rotterdam
  www.fenixfoodfactory.nl

  Openingstijden Winkels:
  Woensdag tot en met vrijdag 10.00-19.00 uur
  Zaterdag: 10.00-18.00
  Zondag: 12.00-18.00

  Openingstijden Proeflokaal:
  Woensdag tot en met vrijdag 15.00-23.00 uur
  Zaterdag en zondag 12.00-23.00

Eten & drinken

Winterse pompoensoep met twist

Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.

Smaakexplosies bij La Tasca

La Tasca
Streekproducten

Echt Spaans genieten bij Destino

Destino

Kas op het dakkie bij Urban Farmers

Urban Farmers

Vroesenpaviljoen - Huiskamer in het park

Vroesenpaviljoen
Eten & drinken
Streekproducten
Winkelen

Kek Delft: Lekker eten zonder poespas.

Kek Delft

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Een duurzame kerst: adopteer een kerstboom bij STEK de Stadstuinwinkel

Stek

Real City People in het Wild - deel 1

Hoeve Biesland