Fossielenexpeditie

Fossielenexpeditie

Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen wordt een reeks strandexcursies georganiseerd. Op het Maasvlaktestrand geeft hij uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Met het opspuiten van zand gewonnen diep in de Noordzeebodem zijn deze resten van oeroud leven op het Maasvlaktestrand terecht gekomen.

Zoektochten met Walter Langendoen

Walter Langendoen uit Hellevoetsluis zoekt dagelijks fossielen op het Maasvlaktestrand. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer. 
 

Praktische informatie

Vanaf 11.00 uur kunnen gereserveerde kaartjes worden opgehaald bij de balie in FutureLand. Om 11.15 uur start in het centrum een inleiding om vervolgens om 11.30 uur met de bus richting het strand te vertrekken. Tijdens de expeditie loop je een stuk over het strand en langs de vloedlijn. Laarzen of ander passend schoeisel zijn aan te bevelen. De duur van de excursie is ruim twee uur. Er zijn op het strand geen sanitaire faciliteiten beschikbaar, houd daar svp rekening mee.
 
De strandexcursies zijn niet geschikt voor heel jonge kinderen. Vanaf de bovenbouw basisschool vinden kinderen over het algemeen voldoende aansluiting. Wil je toch met jonge kinderen deelnemen aan deze excursie, zorg dan voor voldoende afleiding.
 
Per excursie is plaats voor ca. 40 personen. De kosten voor deelname bedragen € 9,95 p.p. Kinderen t/m 11 jaar betalen € 7,95 en t/m 2 jaar mogen ze gratis mee.
 
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
24 februari 2019
Hoe laat
11:15 - 13:15 uur
Waar
Europaweg 902, Maasvlakte, Rotterdam
Kosten
€ 9,95 p.p. Kinderen t/m 11 jaar betalen € 7,95 en t/m 2 jaar gratis
Aanmelden en website