Fikkie op de Oude Binnenweg

Fikkie op de Oude Binnenweg

Fikkie

Fikkie is een standbeeld van kunstenares Joeki Simák (Boedapest, Hongarije, 25 januari 1925 - Rotterdam, 8 januari 2015) , dat zich bevindt aan de Oude Binnenweg in Rotterdam. Het beeld is in 1963 aan de stad aangeboden ter ere van het 10e lustrum van het Rotterdamsch Studenten Corps (RSC). Het beeld werd op 16 november 1963 onthuld door Karel Paul van der Mandele, toenmalig voorzitter van het College van Curatoren van de Nederlandse Economische Hogeschool (NEH).

‘Rotterdam Schoon’

Het hondje is in de loop der tijd driemaal ontvreemd of ontvoerd en net zo vaak weer op het politiebureau terugbezorgd. In het kader van de actie ‘Rotterdam Schoon’ werd door kunstenaar Hans Citroen een bronzen drol voor het hondje gedeponeerd. In 1999 bij het 17e lustrum heeft het RSC het beeldje geadopteerd met de belofte om het jaarlijks schoon te maken en te knuffelen.
 

Aaibaarheidsfactor

Het is een geliefd beeld met de hoogste aaibaarheidsfactor van Rotterdam. In de zomermaanden wordt er door omwonenden een bakje water bij gezet, zodat honden er kunnen drinken.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Adres 

Oude Binnenweg 112 Rotterdam

Website

Kunst & cultuur
Kunst & cultuur
Eten & drinken
Streekproducten

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust

Bijzondere tuin Arboretum-Heempark Delft

Arboretum-Heempark Delft