Fietstocht weidevogels van Midden-Delfland

Fietstocht weidevogels van Midden-Delfland

Tussen Delft en Rotterdam ligt Midden-Delfland. Een open polderlandschap met een agrarische functie en rustige dorpjes. Het is een bijzonder gebied voor vogels en onze boswachters doen er alles aan om het nog aantrekkelijker te maken voor poldernatuur. Met de verrekijker in de hand spring je samen met de boswachter van Natuurmonumenten op de fiets om de prachtige weidevogels op te zoeken.

Vogels kijken in Midden-Delfland

De afwisseling van weidegrasland, rietland, moerasbosjes, sloten en plassen maken Midden-Delfland aantrekkelijk voor veel verschillende soorten vogels – en ook andere diersoorten, zoals de haas. Vanaf de Markt in Delft trekken we met de fiets de polders in om het oostelijke deel van Midden-Delfland te verkennen. Op verschillende punten onderweg stappen we even af om de natuur goed te kunnen bekijken. Het voornaamste doel zijn de weidevogels die naar het gebied komen om te eten na een lange trektocht vanuit Afrika en het Middellandse Zeegebied. Sommige gaan door richting het hoge noorden, andere blijven in het gebied om te broeden.
 

Natuur in de Randstad

Ingeklemd tussen steden en infrastructuur is Midden-Delfland een zeldzaam stuk open landschap in een van de meeste verstedelijkte gebieden ter wereld. De natuur trekt zich van die verstedelijkte omgeving niets aan: het gebied staat bekend om zijn grote groepen overwinterende ganzen en eenden, en de voor het Nederlandse polderlandschap zo karakteristieke weidevogels.
 

Tips van de boswachter tijdens het fietsen

  • Neem je verrekijker mee. Het weidse polderlandschap biedt prachtige vergezichten; daarmee staan we niet altijd pal naast de dieren. Vanaf een aantal uitzichtpunten kunnen we de natuur met de verrekijker heel goed dichterbij halen;
  • Neem een flesje water mee;
  • Kom met een fiets waarmee je comfortabel zo’n 25 kilometer kunt fietsen;
  • In deze tijd van het jaar kan het nog koud zijn, kleed je voldoende warm aan. ‘Laagjes’ zijn ideaal;
  • Het fietsen duurt ongeveer 3 uur;
  • Ongeveer halverwege pauzeren we bij Belevenisboerderij Schieveen; 
  • De start is op de Markt in Delft voor de Nieuwe Kerk;
  • Zonder tegenbericht gaat de activiteit altijd door.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Vrijdag 19 april
Hoe laat
8:30 - 12:00 uur
Waar
Hugo Grotius Standbeeld, Markt, Delft
Kosten
Normaal € 8,00 | Ledenprijs € 5,00
Aanmelden & website