Fietstocht over winterse weide in Midden-Delfland

Fietstocht over winterse weide in Midden-Delfland

Tussen Delft en Rotterdam ligt Midden-Delfland. Een open polderlandschap met een agrarische functie en rustige dorpjes. Het is een bijzonder gebied voor vogels en de boswachters van natuurmonumenten doen er alles aan om het nog aantrekkelijker te maken voor poldernatuur. Spring mee met de verrekijker in de hand op de fiets op zoek naar overwinteraars.

Vogels kijken in Midden-Delfland

De afwisseling van weidegrasland, rietland, moerasbosjes, sloten en plassen maken Midden-Delfland aantrekkelijk voor veel verschillende soorten vogels – en ook andere diersoorten, zoals de haas. Vanaf de Markt in Delft trekken we met de fiets de polders in richting Schipluiden en omgeving. Op verschillende punten onderweg stappen we even af om de natuur goed te kunnen bekijken. Het voornaamste doel zijn de overwinteraars die massaal naar het gebied komen tijdens de relatief milde Nederlandse winters.
 

Natuur in de Randstad

Ingeklemd tussen steden en infrastructuur is Midden-Delfland een zeldzaam stuk open landschap in een van de meeste verstedelijkte gebieden ter wereld. De natuur trekt zich van die verstedelijkte omgeving niets aan: het gebied staat bekend om zijn grote groepen overwinterende ganzen en eenden, en de voor het Nederlandse polderlandschap zo karakteristieke weidevogels.
 
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Zaterdag 28 november
Hoe laat
8:30 tot 12:00 uur
Waar
Delft, Markt, Hugo Grotius Standbeeld
Kosten
Normaal €10,00 Ledenprijs €7,00
Aanmelden 
Website