Fietsexcursie Boomgaarden

Fietsexcursie Boomgaarden

Op 28 september organiseert Natuurlijk Delfland van 14:00 tot circa 16:00 uur een fietsexcursie Boomgaarden in Delft o.l.v. Geert van Poelgeest en Kees van der Kraan worden deze bezocht. In Delft en directe omgeving zijn diverse boomgaarden die oorspronkelijke bij boerderijen stonden, want de bewoners wilden ook fruit eten.

Wat is de waarden van de boomgaarden in verleden, heden en toekomst?

Veel zijn er gesloopt en veel waren verwaarloosd. Deze laatste groep heeft de aandacht van Natuurlijk Delfland. De leden onderhouden diverse boomgaarden en beleven daar veel plezier aan. Tevens zijn deze een sieraad voor het landschap en een leefplek voor planten, bijen, vlinders, mossen enzovoort. In deze excursie gaan we met elkaar de volgende vraag beantwoorden: Wat is de waarden van de boomgaarden in verleden, heden en toekomst?
 
Verzamelen station Delft aan de kant van de Coenderstraat met een fiets. Er kunnen maximaal 14 deelnemers mee. Dus verplicht opgeven via afdelingdelfland@knnv.nl of via 06 – 33 00 17 42
 

Wat is en doet Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur. Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt. Elk jaar kent een groot thema. In 2019 is het thema Bescherm de natuur in je buurt. Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
28 september
Hoe laat
van 14:00 tot circa 16:00
Waar
Verzamelen station Delft aan de kant van de Coenderstraat
Kosten
Geen
Aanmelden
via afdelingdelfland@knnv.nl
Website