Fietsen in Nationaal Park Hollandse Duinen

Fietsen in Nationaal Park Hollandse Duinen

Eind 2016 werd de Hollandse Duinen als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland verkozen, en terecht! Nationaal Park Hollandse Duinen is een prachtig kustlandschap waar duinen, steden, zeedorpen en landgoederen in elkaar overlopen en omvat daarnaast ook parken, bossen en bollenvelden. Het is een wens om dit prachtige groene gebied meer op de kaart te zetten en daarom vind je op Hof van Delfland een fietsroute die je langs allerlei hoogtepuntjes brengt.

Groene fietsroute in het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Je start bij Hoek van Holland Strand, waar je je OV-fiets ophaalt. Het abonnement is gratis (wel even van tevoren activeren) en voor €3,85 kun je 24 uur lang op pad.

De fietsroute leidt je als eerst naar het strand van s-Gravenzande. Via de Van Dixhoorndriehoek - waar gewandeld, paardgereden, geluierd én gefietst kan worden - vervolg je de route naar een strandtent voor een hapje en een drankje. Dit gebied van de duinen is opengesteld voor bezoekers en er valt van alles te ontdekken: open duinlandschappen, maar ook zeldzame flora en fauna. Je kunt ervoor kiezen de fiets even aan de kant te zetten om al wandelend een doorkijkje naar de zee te ontdekken, of juist een wandeling te maken over het verharde pad langs de duinmeertjes en door de duinvalleien.

Als dit gebied genoeg ontdekt is (kan dat eigenlijk wel? Er is zo veel te zien!) is de volgende stop Strandtent de Pit. Drink een verkoelend drankje op het knusse terras en eet een punt zelfgebakken pizza. Om de strandtent te bereiken fiets je door de Spanjaards Duin, waar de duinen blijven veranderen door de harde wind die hier waait.

Genoten van een Italiaanse traktatie uit de pizzaoven? Dan kun je er weer tegenaan! Door een typisch Westlands landschap met kassen aan weerszijden vervolgt de fietsroute via de Zanddijk, de Zijdijk en Maasdijk en zal leiden naar het volgende, en totaal andere natuurgebied dat onderdeel is van Nationaal Park Hollandse Duinen: het Staelduinse Bos. Het is hier heerlijk fietsen, de wind is iets minder voelbaar en de schapen, wielrenners en hoge bomen komen je tegemoet. Als je het bos in fietst wordt de ervaring weer totaal anders. De bomen van tientallen meters hoog maken het een bijzondere plek en er valt weer veel variatie aan natuur te ontdekken.

"Het is hier heerlijk fietsen

Het laatste deel van de fietstocht is gestart: een prachtige route door Hoek van Holland met aan het einde nog een mooie bestemming. Vlakbij de OV-fiets huurlocatie waar je straks je fiets weer naar toe zal brengen, zit de Vinetaduin - een duinlandschap met stuifzandplekken, duingrasland en hier en daar een bunker. Omdat hier veel dieren leven is het gebied zelf niet toegankelijk. Desalniettemin zal het genieten van het prachtige duinlandschap of het stilstaan bij het oorlogsverleden in dit gebied als vanzelf gaan, zo indrukwekkend is dit deel van de Hollandse Duinen! Er zijn fietspaden aangelegd waardoor je het toch kunt ervaren.

Tips: fiets deze route niet alleen, maar doe het gezellig samen. Op de route zijn ook genoeg groene velden om de fietsen neer te zetten en het picknickkleed neer te leggen.

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Food Art Festival

Slow juice recept met Rotterdamse oogst.

Boerderij het Lansingerland
Familie & kids
Eten & drinken

De pompoenkronieken – Chia parfait met pompoen

Hoeve Biesland
Wandelen & fietsen
Strandpark Vlugtenburg
Familie & kids
Streekproducten
Wandelen & fietsen

Fietsen in Nationaal Park Hollandse Duinen

Strandtent De Pit