Expositie tekenaar Jaap Binnendijk

Expositie tekenaar Jaap Binnendijk

Leuk! Van 24 maart t/m 1 juli 2018 in het Westlands Museum de expositie over tekenaar Jaap Binnendijk!

Expositie amateurtekenaar Jaap Binnendijk

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk in samenwerking met conservator Ton Immerzeel van het museum.

De in 1895 geboren Binnendijk was een enthousiaste amateurtekenaar die vele plekjes in het Westland heeft getekend. Zijn tekenstijl was opvallend gedetailleerd, waardoor vaak kleine elementen van gebouwen zijn terug te vinden. Vooral in de jaren ’50 en ’60 ging hij regelmatig op pad om mooie plekjes en herkenbare dorpsgezichten op papier te zetten.

Voor deze expositie zijn tekeningen van Jaap Binnendijk beschikbaar gesteld door de Oude Kerk in Naaldwijk, maar ook door vele particulieren. Ze geven een prachtig beeld weer van het Westland in vroeger tijden. Bij veel tekeningen is een foto van diezelfde situatie in déze tijd gevoegd, zodat bezoekers geholpen worden in het herkennen van de plek.

De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen (m.u.v. maandagen en feestdagen) van 13.00 – 17.00 uur. Voor bezoek gelden de reguliere entreeprijzen. Kinderen en museumkaarthouders gratis, volwassenen € 5 en 65-plussers € 4.

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
 • Westlands Museum

  Middel Broekweg 154
  2675 KL Honselersdijk
  Tel: 0174-621084
  info@westlandsmuseum.nl
  www.westlandsmuseum.nl 
  Facebook

  Openingstijden:
  Dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandagen en feestdagen gesloten. In juli en augustus is het museum doordeweeks om 10.00 open.

  Toegangsprijs:
  Kinderen (t/m 17 jaar): gratis
  Museumkaarthouders: gratis
  Volwassenen: €5,-
  65-plussers: €4,-

   

Kunst & cultuur
Kunst & cultuur
Eten & drinken
Streekproducten

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust

Bijzondere tuin Arboretum-Heempark Delft

Arboretum-Heempark Delft