Eten bij Bertmans

Eten bij Bertmans

Wie nog steeds denkt dat vegetarisch en veganistisch eten heel saai is, heeft het dan nog nooit bij Bertmans gegeten!

Deze ontbijt - lunchroom heeft niet alleen een interieur om van te dromen maar het is ook een waar paradijs voor mensen die allergisch zijn voor gluten of lactose. Niet omdat ze zulke enorme health-freaks zijn maar gewoon omdat het kan. Bertmans is het kleine zusje van Destino waar je van 's ochtends vroeg tot laat in de middag terecht kan voor ontbijt, lunch en brunch. Nelleke Elbert en Niels Koopmans (Aha! daar komt de naam Bert/Mans dus vandaan) vonden dat Rotterdam echt iets miste qua ontbijt. In buitenland is het doodnormaal om buiten de deur te ontbijten. Sterker nog het is zelfs heel erg normaal om je zakelijke afspraken in de ochtend te doen.

De kaart is niet groot maar staat wel boordevol gerechten, die ook nog eens biologisch, gezond en vooral heel erg lekker zijn. Wij genoten die dag van een heerlijke curry met kikkererwten en een portie wentelteefjes gemaakt van zuurdesembrood en gewenteld in amandelmelk met heel veel kaneel en seizoensfruit. Zullen we je nog een geheim verklappen: Vraag bij het bestellen of ze er maple syrup overheen kunnen gieten. Dat maakt het nog lekkerder dan het al is! Om het feest compleet te maken ging mijn tafelgenoot voor een stuk zelfgebakken bananenbrood, gemaakt van boekweitbloem. Nu moet je niet denken dat een kleine kaart heel saai is, dat is het zeker niet. 

Want als het seizoen verandert, dan veranderd de kaart ook mee. Ze koken namelijk het allerliefst met seizoensproducten. 

Over toetjes gesproken; die zijn niet alleen erg lekker maar je kunt er meerdere van eten zonder je schuldig te voelen. Lokale ondernemers SUE en Sharp Sharp maken deze toetjes zonder geraffineerde suiker, rauw en in bijzondere smaken. Wie houdt daar nu niet van? Mocht je toch niet zo een zoetekauw zijn, geen nood want ze hebben ook salades, soepen en burgertjes voor de liefhebber van hartig zaken. Als je enorme haast hebt kun je het ook gewoon meenemen naar je werk. 

Als het zonnetje schijnt wordt het terras buiten gezet en kun je aan de waterkant genieten van je kopje koffie of thee terwijl de waterhoentjes en zwanen langzaam voorbij zwemmen met hun kroost. Dat kopje thee of koffie kan uiteraard ook vervangen worden door een glas wijn of een gin & tonic. Als klap op de vuurpijl hebben ze ook nog een uitstekende borrelkaart. Dat gezond moet ook gewoon leuk blijven. 

  

Geschreven door Wai Seu Chan

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

CIY (create-it-yourself) bij Baker & Moore

Baker & Moore

5 x Zomerse fietsroute in de buurt

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Eten & drinken
Streekproducten

Capriole Café

Capriole Cafe
Streekproducten

Eten bij Bertmans

Bertmans

Rijst- linzensalade

Kas op het dakkie bij Urban Farmers

Urban Farmers