Eindejaars-bosbadderen in Trompenburg arboretum

Eindejaars-bosbadderen in Trompenburg arboretum

Brei een goed einde aan dit jaar en activeer je hart en ziel in de natuur. Trompenburg Tuinen & Arboretum de eerste botanische tuin waar je ook kunt bosbadderen. Dompel je onder in Trompenburg en kom in contact met bomen, bloemen, water en aarde.

Bosbadderen

Bosbadderen is geïnspireerd op het Japanse gebruik shinrin yoku. Wetenschappers van over de hele wereld zijn het erover eens dat forest bathing resulteert in een sterker immuun systeem, minder stress en verbeterde cognitieve prestaties.
 

Bomen in de hoofdrol!

In Trompenburg Tuinen & Arboretum staan er tientallen soorten naaldbomen. Dichtbij dennen, sparren of cipressen ervaren jullie de essentie van bosbadderen, een natuurlijke ‘douche’ in de weldadige stoffen die bomen produceren.  
 
Met zwemmen hebben de activerende wandelingen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen met alle zintuigen te observeren merken we dingen op die ons misschien ons hele leven zijn ontgaan. Door het tempo van de dagelijkse routine te laten varen, kunnen we schoonheid in het moment vinden en daarbij diep ontspannen.
 

Wat is het precies

De gecertificeerde gidsen Mel Feldkamp en Marijke Lammers helpen jullie om op je eigen authentieke manier een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Er is geen goede of foute manier om het te doen en het is geweldig voor alle leeftijden; kom gewoon en wees jezelf. Het is allemaal welkom in het bos. De wandelingen zijn geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring. de paden zijn helaas niet geschikt voor rolstoelen en mensen die slecht ter been zijn.
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Woensdag, 30 december 2020
Hoe laat
van 13.00 – 16.00 uur
Waar
Trompenburg Tuinen & Arboretum, Honingerdijk 86 (beneden), Rotterdam  Meer info na aanmelding activiteit
Kosten
Toegang Trompenburg Tuinen & Arboretum (Museumjaarkaart en Rotterdampas geldig)
Aanmelden 
Website