Eiland van Brienenoord, Natour met de gebroeders Groen

Eiland van Brienenoord, Natour met de gebroeders Groen

Natour over het Eiland van Brienenoord in IJsselmonde ... het eiland onder de Brienenoordbrug. Met de gebroeders Groen mee over het Eiland van Brienenoord op zoek naar bijzondere planten, insecten en andere dieren.

Natour

Tijdens deze natuurtour hebben de gebroeders het over dit speciale stukje Rotterdam met een focus op de verhalen van dieren en planten die nog niet zo lang in Nederland zijn. Echte nieuwkomers dus. Deze locatie is natuurlijk perfect hiervoor, want het eiland is dé plek waar nieuwe soorten aan wal komen of zich vestigen.
 

Eiland van Brienenoord

Pal onder de Van Brienenoordbrug in Rotterdam wandel je door een prachtig natuurgebied met bos, grasvlakten, open water, kleine poelen en langs een heuse getijdengeul.
 
Schotse Hooglanders grazen de begroeiing kort en er komen allerlei soorten vogels, planten en vlinders voor. De natuurspeeltuin, het eindeloze viswater en de volkstuinjes zijn een verademing voor bewoners van de stadsjungle. Met recht hét rustpunt in de grootste werkstad van ons land en echt een rare plek. Alsof je in het decor van een film bent beland. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Zaterdag 26 september
Hoe laat
11:00 uur
Waar
Eiland van Brienenoord, Brug Zuiddiepje, Rotterdam
Kosten
Geen
Aanmelden
Website