Eet je tuin op!

Eet je tuin op!

De planten knallen nu werkelijk uit de grond. De tuin wordt al groener en groener. Toch zijn niet alle planten even welkom. Soorten die woekeren en de boel overnemen ben je vast liever kwijt dan rijk. Misschien waardeer je onkruid meer als je weet dat je er heerlijke thee en salades van kan maken. In deze tuintip vertelt boswachter Mathiska over eetbare en nuttige planten in je tuin.

Brandnetels

Vooral het jonge blad van de brandnetel kun je goed oogsten. Droog de blaadjes om er thee van te trekken. Niet alleen lekker, maar het schijnt ook een medicinale werking te hebben. Of verwerk de jonge toppen in een lekker soepje. Wist je dat je als je de onderkant van de bladeren van onder naar boven aait je niet gestoken wordt door de netels? Veel vlinders leggen hun eieren op brandnetel, de jonge rupsen eten graag het blad. Laat op een paar plekken wat brandnetels staan om meer vlinders in je tuin te krijgen.
 

Benieuwd welke planten en bloemen in je tuin nog meer eetbaar zijn? Lees de blog van boswachter Mathiska Lont via Natuurmonumenten.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Ontdek welke planten in je tuin eetbaar zijn via Natuurmonumenten 
Website