Eens langs Bij ons in Delft

Eens langs Bij ons in Delft

Bij ons? Ja Bij ons in Delft. Vandaag reizen we af naar deze bungalow aan de rand van Den Hoorn en aan het water De Look. Blijkbaar kun je hier terecht voor zowel workshops als themalunches, maar bijvoorbeeld ook gewoon voor een goede bak koffie met huisgemaakt gebak en een tosti. Wij zijn benieuwd!

Bij aankomst is het even zoeken... Aan het water staat een soort kas met een grote kruidentuin. Tenminste, het lijkt een kas, maar het blijkt het woonhuis van Mira en haar gezin. Zoals de naam al doet vermoeden, is Mira enorm gastvrij. Ze ontvangt ons enthousiast en begint te vertellen over hoe het er 'Bij ons' aan toegaat. Doordeweeks werkt ze op de plantenafdeling van een grote bouwwinkel en op vrijdag staan de prachtige openslaande deuren van hun huis geopend voor passerend en fietsend publiek. Daarnaast kun je dus op afspraak terecht voor de leukste workshops en kookcursussen.

In de prachtige tuin van Mira groeien allemaal spannende kruiden. Zodra je er een duppie in gooit, begint ze te vertellen. Zo groeien er bijvoorbeeld chocoladepaprika's in de tuin. Say What?!! Best of both worlds! Dit wil ik ook in de tuin. Helaas is de naam iets te mooi om waar te zijn. De paprika heeft alleen een chocoladekleurtje en smaakt er dus niet naar. Helaas pindakaas... Wat ze wel uit haar tuin tovert is een chocolade-muntkruid. Daarmee maakt ze een verrukkelijke smoothie voor ons. Dit doet ze door nog wat griekse yoghurt, pure chocolade en bevroren banaan toe te voegen. Voila: een boemlekkere gezonde smoothie! Deze staat ook op haar menukaart en kunnen we bij deze van harte aanbevelen.

"Wat mij super leuk lijkt zijn de stadswandelingen die Mira aanbiedt

Naast high tea's en heerlijk verzorgde lunches, kan je bij Bij ons ook terecht met kinderen. Mira heeft een aantal samenwerkingen lopen met BSO's, waarbij ze op een toffe creatieve manier laat zien aan de kinderen waar insecten in de natuur goed voor zijn. Liever toch een unieke lunch? Mira heeft zelf een hele reiscarrière achter de rug, zowel met haar zoon als alleen. Tijdens een themalunch vertelt ze alles over haar backpackavonturen in Australië. Super als je tips nodig hebt voor een aanstaand gepland tripje die kant op! Wat mij daarnaast persoonlijk super leuk lijkt zijn de stadswandelingen die Mira aanbiedt. In samenwerking met een gids trek je er dan opuit in de binnenstad van Delft. Eerst geniet je van een heerlijke lunch, uiteraard gemaakt door Mira zelf, en daarna stap je op de fiets richting Delft, waar een gids je de prachtige stad laat zien.

Mira, bedankt voor je enthousiaste toelichting, en vooral voor je gastvrijheid: we voelden ons thuis Bij ons!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
 • Bij ons in Delft

  Openingstijden
  Vanaf vrijdag 21 juli zijn wij elke vrijdag open van 10:00 tot 17:00 uur. (LET OP: 8, 15, 29  september en 6 oktober zijn wij gesloten ivm een cursus kruiden en wilde planten)
  Adres
  Dijkshoornseweg 177
  2614 KC Delft
  Contact
  Mira Roosenburg
  Telefoon: 
  06-57203159

Eten & drinken

Kek Delft: Lekker eten zonder poespas.

Kek Delft
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Eten & drinken
Kunst & cultuur
Streekproducten
The Coast beach house
Eten & drinken
Wandelen & fietsen

Woeste wandeling van stad naar strand

Fietsen in Nationaal Park Hollandse Duinen

Strandtent De Pit

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Een Drijf-in bioscoop – op de Rotte

Recreatiegebied rottemeren