Een zomerdag lang de Rotte ontdekken

Een zomerdag lang de Rotte ontdekken

Wauw, wat is het toch mooi langs de Rotte! Er zijn leuke huisjes met kleurrijke bloementuinen, molens, natuurgebieden met kunst, aanlegplekken voor de boot, picknickplaatsjes en lieve boerderijdieren. Je kijkt je ogen uit door het grote contrast met de drukke stad en toch ligt het heel dichtbij Rotterdam. In dit artikel vind je een heel fijne fietsroute die je langs al deze bijzondere plekken brengt. Daarnaast eindig je de dag extra speciaal, vanuit het water in Rotterdam. 

Je begint de dag met een kopje koffie en een stukje taart langs de rivier waar het vandaag om draait. Aan de Rotte ligt namelijk Lof der Zoetheid, een ontbijt- en lunchroom waar alles huisgemaakt is. In de zomer zit je er op het terras en kijk je uit op het Noordplein. Daarna stap je op de fiets! De Rotte vormt de rode draad vandaag, dus houd deze in het oog. Deze fietsroute is heel erg mooi. Het is vanzelfsprekend dat je meerdere keren afstapt om te kijken naar de molens en bloemen die je tegenkomt en de natuur die je gaandeweg steeds meer gaat omringen.

Wanneer je de route volgt ga je richting het Park Hoge Bergse Bos. Dit is een heel bijzonder gebied, want hier vind je een mooie combinatie van natuur en kunst. 'Stille Wateren' is een kunstproject van Annelies Dijkman en je kun met de fiets en lopend alle onderdelen hiervan bekijken. Ook kom je bijzondere vogelsoorten tegen en kun je bramen plukken (en opeten!, terwijl je de verschillende onderdelen van het kunstproject bekijkt. Liever op hoge hoogte dit bos bekijken? Het super hoge uitkijkpunt, Heuvel B, is hier pas net geopend!

 

Hmm, het is tijd voor een picknick. Je zou nog iets verder noordwaarts kunnen fietsen en een groot stuk gras kunnen zoeken, zoals tijdens deze fietsroute gedaan is. Dat is zeker een aanrader! Omgeef jezelf met natuur en in de verte een mooie boerderij. Maak het plaatje compleet wanneer je je picknickkleed uitlegt en een heerlijke fruitsalade uit je tas pakt. Zo kun je helemaal genieten van de mooie omgeving.

 

 

De weg terug kun je maken door het Lage Bergse Bos, of via de andere kant van de Rotte. Op deze manier krijg je weer andere uitzichten en kom je bijvoorbeeld nog langs Kinderboerderij De Blijde Wei. Daar is ook een horecagelegenheid, waar je bijvoorbeeld honing en puur sap van de boerderij kunt kopen. Vervolgens fiets je terug via Hillegersberg en het Muizengaatje, weer Rotterdam in, richting een laatste plek om het water in Rotterdam te ontdekken.

 

 

Het is namelijk mogelijk om in Rotterdam de stad vanuit het water te bekijken! Als dat niet een mooi einde van een fietstocht die om water draait is?! Neem een hapje en een drankje mee en ga met IKapitein het water op met wat vrienden. Je hebt geen vaarbewijs nodig en je kan zelf een tijd kiezen. Ook zijn er allerlei extra's zoals bijvoorbeeld vegetarische hapjes, WiFi aan boord, een high beer arrangement of een koelbox voor op de warme dagen. Kan je fietsdag nog beter eindigen dan op deze manier?

Bekijk hier de route.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden