Een veilige start: Bootcamp 4 Babes bij The Bootcamp Club.

Een veilige start: Bootcamp 4 Babes bij The Bootcamp Club.

Ik ben gek op sporten. Mijn zwakke knie weerhoudt me er niet van drie keer in de week in de sportschool te staan en af en toe een lesje Yoga mee te pikken. Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan en dit wordt dan ook mijn challenge voor Hof van Delfland! Ik ga verschillende sporten voor beginners uittesten die je in groepsverband beoefend en ook in de wintermaanden kunt blijven volgen. Natuurlijk in de omgeving van Rotterdam, Delft en Den Haag!

Voor mijn eerste challenge begin ik bij The Bootcampclub. Ze zijn gevestigd door het hele land en geven buiten les op oneindig veel verschillende locaties (handig!). The Bootcampclub biedt uiteenlopende bootcamps aan; zoals Kickbox Bootcamp, Early Bird Bootcamp of High Intensity Bootcamp. Je kunt aan de hand van een omschrijving bekijken welke het best bij jou past. Wil je een gratis proefles mee komen doen? Dan kun je, je via de website inschrijven en een les aanvinken.

"omdat je alleen met vrouwen traint en dus niet wordt afgeleid door knappe, sterke mannen die je moet of wilt bijhouden! 

Ik heb nog niet eerder aan een echte officiële bootcamp meegedaan dus kies ik voor een veilige versie: Bootcamp 4 babes. Hier train je, zoals je al verwacht, alleen met vrouwen en is de aandacht gevestigd op benen, buik en billen; de lichaamsdelen die vrouwen het belangrijkst vinden. Ik denk dat dit een veilige versie voor beginners is, omdat je alleen met vrouwen traint en dus niet wordt afgeleid door knappe, sterke mannen die je moet of wilt bijhouden!

Zo kun je rustig met je eerste squats beginnen zonder enige schaamte. Het blijft altijd spannend, zo'n eerste les met allemaal nieuwe mensen, maar ik heb er heel veel zin in! Nu moet ik zeggen dat ik ook wel de perfecte zomeravond heb uitgekozen, want de temperatuur is heerlijk en vanaf een uur of acht kan ik de fel oranje zon zien ondergaan in de Kralingse Plas terwijl ik me kapot zweet tijdens het trainen. Ik kom aan bij de afgesproken parkeerplaats en steeds meer vrouwen in sportkleding verzamelen zich om me heen. We maken een praatje, onze trainster, Katinka Sedney, checkt de namen op de lijst en we gaan van start met de bootcamp.

We beginnen met een korte hardloopronde en gaan daarna oefeningen uitvoeren op een van de grasveldjes. We doen onder andere high knees, jumping jacks en mountain climbers in hoog tempo. We doen tien verschillende oefeningen die telkens twee minuten duren. Het is heel intensief en ik ben blij dat ik al een goede conditie heb opgebouwd, anders is het nog lastig bijhouden.

Na deze oefeningen lopen we - inclusief rood hoofd en nat hemd - in rustig tempo naar het volgende grasveld. Hier doen we nog een viertal oefeningen en eindigen we met een sprint terug naar de parkeerplaats. Ik ben bekaf, maar zeker voldaan! Geschikt voor een beginner? De training is best pittig en je moet zeker wel sportief aangelegd zijn om het bij te kunnen houden. Heb je al een conditie opgebouwd in de sportschool? Dan kun je prima meedraaien. Sport je helemaal niet? Dan raad ik je aan rustig aan met de Low Intensity Bootcamp te beginnen.

"Ik geef de Bootcamp 4 Babes een dikke 9

Trainster en groep? Helemaal top! Ik voelde me meteen op mijn gemak in de groep en de lerares is erg geïnteresseerd. Ze vraagt welke sporten je beoefend en of je wel eens vaker een bootcamp volgt, zodat ze je niveau kan inschatten. Uitdagend? Zeker! Alles wordt op hoog tempo uitgevoerd en je wordt echt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. Stilstaan is geen optie! Aanrader? Ja! Ik raad iedereen aan een proefles te proberen. Dit is de perfecte kans om te kijken of deze sport voor jou weggelegd is en of je het bij kunt benen. Cijfer? Ik geef de Bootcamp 4 Babes een dikke 9. De sfeer onder de vrouwen is heel goed, iedereen is lekker met zichzelf bezig en je voelt je niet bekeken of beoordeelt. De lerares is enthousiast en zorgt ervoor dat iedereen hard haar best blijft doen. Ook de locatie aan de Kralingse Plas is heerlijk om te trainen! Dus, wil je meer weten of je zelfs al inschrijven voor een proefles? Kijk dan hier en kies de bootcamp die bij jou past!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Sport & avontuur
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Status: Offline

Zeilvereniging De Bommeer

Watersportvereniging De Bommeer
Wollebrand fun, food & events
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops