Een sprookjesachtige midzomerouderavond

Een sprookjesachtige midzomerouderavond

Afgelopen week kregen wij een last minute uitnodiging voor een midzomerouderavond bij een kasteel in Voorschoten. Aangezien wij in Rotterdam wonen, komen we niet zo snel in die hoek en klonk het daarom eigenlijk extra leuk. We hadden plannen om zelf de zomer in te luiden met een barbecue, maar flexibel als we zijn verplaatste we onze plannen van Rotterdam naar Voorschoten!

Helaas is het op zaterdag 24 juni nou niet echt weer voor een midzomeravond. De regen valt de hele dag dan ook al met bakken uit de hemel. Enigszins huiverig gaan we toch op pad. Gelukkig maar, want uiteindelijk is er vanaf de middag geen spatje regen meer gevallen! Desalniettemin worden we bij aankomst op het landgoed vrolijk toegezongen door bloemenmeisjes onder een paraplu. Die paraplu is vast en zeker onderdeel van hun outfit... Voordat jullie gaan twijfelen aan mijn geloofwaardigheid: Het was echt droog!

 

Wat een plaatje is dit!" 

Al wandelend komen we in de kasteeltuin, waar een kleinschalig festivalsfeertje is opgezet. Overal zijn spelende kinderen en je hebt een prachtig uitzicht op kasteel Duivenvoorde. Wat een plaatje is dit! Lev duikt de bak met bellenblaas sop in, en is vervolgens uiteraard niet meer mee te krijgen. Maar deze moeder heeft chronisch honger, en heeft a weer een foodtruck gespot. Sorry Lev, straks mag je verder spelen, eerst schaften. Gelukkig valt de appel niet ver van de boom, en is ook hij altijd te porren voor voedsel.

Onze keuze valt op heerlijke Griekse pitabroodjes met pulled pork, broodjes hamburger en flamkuchen met zalm... niet te doen, zo lekker! Daarna is het tijd om cultuur op te snuiven. Vol goede moed been ik naar het kasteel, waar ik ondertussen 100 keer wordt afgeleid door mooie Instagram plaatjes. Respect voor alle bloggers onder ons: Je normale bestaan houdt plotseling op, als je alleen maar in mooie plaatjes denkt. Bij het kasteel aangekomen stuiten we op een aantal overfanatieke vrijwilligers, die dit toffe evenement uiteraard mogelijk hebben gemaakt. Wat mij betreft gaan zij echter zó op in hun taak om de authenticiteit van het kasteel te waarborgen, dat er ietwat vriendelijkheid verloren is gegaan... Zo mag ik geen foto's maken, de trouwzaal niet betreden (je kunt dus ook trouwen op deze mega toffe locatie!!) en de trap niet op naar boven. Ehm, ja wat mag ik dan wel komen doen? Dat werd al snel duidelijk:

Kinderyoga! In een prachtige bijzaal van het kasteel wordt dus kinderyoga gegeven. Zo sjiek hebben de kids nog nooit gegymd, aldus Fien en Lev. Sacha Geva is kinderyoga docente in Voorschoten (www.dayaayoga.nl) en heeft met heel veel plezier en toewijding de hele middag yoga gegeven. De opkomst is beter dan gedacht, maar relaxt als Sacha is past ze zich moeiteloos aan. Zo geeft ze uiteindelijk de les aan een stuk of 30 kinderen per keer. De zonnegroet komt voorbij en de kinderen mogen allemaal aan een schelp ruiken, voelen en luisteren of ze de zee nog kunnen horen. Aan het eind wordt er ontspannen een verhaal gelezen en kunnen we weer zen naar de kasteeltuin terug.

Wat een topmiddag was dit! De kinderen konden heerlijk rondbanjeren en door de kleinschalige insteek konden wij ze goed in de gaten houden. Voor de ouders was er ook genoeg te doen. Zeker een aanrader dus om dit mooie gebied eens op te zoeken! Wedden dat de kinderen zullen genieten van de sprookjesachtige sfeer van het kasteel?!

Kasteel Duivenvoorde is tijdens het museumseizoen (8 april t/m 29 oktober) te bezichtigen met een rondleiding. Meer informatie over de tijden vind je op de website.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust

Thuis bij het Vreemde Vogel festival

Buitenhotel De Vreemde Vogel
Sport & avontuur

Modder happen bij Outdoor Valley

Outdoor Valley

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Buiten Zijn in het Bieslandse Bos

BuitenLeeft