Een rondje landgoed Ockenburgh

Een rondje landgoed Ockenburgh

Den Haag heeft veel te bieden, ook op het gebied van flora en fauna. Zo kun je een prachtige wandelroute afleggen rondom landgoed Ockenburgh, waar misschien meer te beleven valt dan je van tevoren had gedacht!

Deze wandeling begint bij stads- en zorgboerderij Pluk!, waar groenten en fruit worden geteeld. Ook kun je hier elke woensdag bessen plukken in de pluktuin. Daarnaast is er een enorme andere tuin, de Heemtuin, waar je doorheen kan wandelen en diverse soorten bijzondere planten en bomen tegenkomt. 

Uitgeplukt? Dan loop je verder door Madestein! Madestein is een recreatiegebied met verschillende dieren en natuur. Op de route zie je in de verte de Franciscuskerk, kom je langs het Hyacintenbos en bij de ingang van de Van Leydenhof. 
 

En dan gaan we naar het noorden! Het lijkt misschien onvoorstelbaar, maar vanuit Madestein wandel je naar een plek bij Kijkduin waar je zelfs de zee en de Zandmotor kunt zien. Ook kun je vanuit hier de Puinduinen beklimmen, waar een mooi uitzicht gegarandeerd is! 
 
 
Hoe zit het dan met Ockenburgh? Nu is het de beurt aan dit landgoed. Bij landgoed Ockenburgh kun je wandelen, fietsen en paardrijden, maar ook zijn er horecagelegenheden om even te ontspannen. 


De volgende keer liever op de fiets? Op Hof van Delfland vind je ook een fietsroute die door dit prachtige natuurgebied loopt. Dit hele gebied is onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen, en er is nog zoveel meer te beleven! Door de oprichting van dit nationale park blijft het gebied goed beschermt en kan iedereen er genieten… Doe dit dus ook vooral! 
 
Benieuwd geworden naar het 'Rondje Ockenburgh?' Bekijk hier de route. 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Streekproducten

Food Art Festival

10 x de groenste plekken van Rotterdam door een expert

‘Op het dak’

Top 5 low budget vakantie-uitjes

Wandelen & fietsen
Strandpark Vlugtenburg
Familie & kids
Streekproducten
Wandelen & fietsen

Kidsproof je dag besteden bij Natuurtalent

Natuurtalent

Wandelen en ontspannen bij Kasserie OCK

Kasserie Ock

Status: Offline