Een oase van rust in hartje Rotterdam - Historische tuin Schoonoord

Een oase van rust in hartje Rotterdam - Historische tuin Schoonoord

Al een aantal jaren kom ik met veel plezier in de historische stadstuin gelegen aan de rand van het Euromastpark. Gewoon, om even de drukte van de dag te ontvluchten; om even op de 'relax/reset' knop te drukken. Wanneer mijn collega’s vragen waar ik was in de pauze krijg ik meestal het antwoord "Wat is het toch fijn daar hè" terug!  Dit park is niet alleen leuk als je wilt ontstressen, ook op een toch al ontspannen dag is even onder een boom aan de vijver een boekje lezen écht een uitkomst.

De historische tuin Schoonoord is groot genoeg en biedt voor zowel jong als oud de mogelijkheid om je prima te vermaken. Voor bezoekers die interesse hebben in de historie hangt er midden in de tuin een informatiezuil. Hier wordt de historie van de tuin in het kort omschreven. 
Voor de kids hebben ze leuke natuurspeurtochten. Deze kun je van tevoren even downloaden op de site en zijn zeker de moeite waard. Ben je niet zo van het speuren en wil je liever even door een pro wat info over de tuin krijgen? Dan zijn er georganiseerde rondleidingen voor groepen (zie de site voor data) met een route app die je digitaal mee kunt nemen. 
 
De tuin zelf is heel divers: Je hebt hier allerlei bijzondere bomen, die vele mensengeneraties hebben overleefd. Mooie blikvangers zijn bijvoorbeeld de libanonceder uit 1860 die naast de grote vijver staat of de mega grote beuk van 200 jaar oud. De twee reuzen die ik zojuist noem staan tussen zo'n 1000 verschillende soorten planten, die bijna allemaal even netjes door de twee tuinmannen worden bijgehouden, inclusief naambordje bij de plantjes voor de liefhebber. 
 
"Dé spot van de tuin is natuurlijk de vijver in het midden die gevuld is met japanse karpers
Dé spot van de tuin is natuurlijk de vijver in het midden die gevuld is met japanse karpers. Rondom deze vijver staan heel wat bankjes met mooi uitzicht op het water. Wanneer je iets beter kijkt, vind je daarnaast ook bewust verstopte bankjes die je een wat afgesloten privé belevenis geven. Op zoek naar een andere mooie eyecatcher? Vergeet dan de tien bijenvolken niet, die gezellig met zijn allen de bloemen bestuiven binnen en buiten de Tuin. Kom niet te dichtbij, maar sta er wel even bij stil en neem eens een kijkje bij deze harde werkers die ons ook nog eens voorzien van lekkere gezonde honing.
 
Ik voeg een aantal foto's bij voor een sfeerimpressie maar zou het leuk vinden als jullie allemaal eens een kijkje gaan nemen in deze prachtige tuin… want wat is het toch fijn daar! 
 
Benieuwd naar nog meer verborgen groene plekken? Ontdek alle 10 groenste plekken in Rotterdam.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden