Een hemel van chocolade

Een hemel van chocolade

Het is vandaag 15 september: een mooie, zonnige dag. Na mijn eerdere choco avontuur in Delft mag ik vandaag samen met mijn vriendin op pad naar het bekende chocoladefestival van De Bonte Koe in Schiedam. Naast hun vaste winkel organiseren zij dit jaar voor de derde keer dit chocoladeparadijs… Daar zeggen wij geen nee tegen!

Na een kort ritje met de tram vanaf centraal station Rotterdam staan wij in het mooie centrum van Schiedam, met midden op de lange haven een supergrote chocolaterie. Gelukkig ben ik iets aan de vroege kant dus kan ik mijn ogen flink uitkijken in een stad waar ik veel over heb gehoord, maar nog niet eerder ben geweest. Dit kan dan ook allemaal nog mooi voordat ik de wondere wereld van de chocolade induik met de opening van het De Bonte Koe Chocolade Festival.
 
 
"Letterlijk en figuurlijk hemelse chocolade uitproberen! 
Net op de valreep van het sluiten van de winkel en voor de opening van het feest slaan we in de chocolaterie nog een privévoorraad bonbons, repen chocolade en hagelslag in voor thuis (wat ik iedereen aanbeveel die er per ongeluk/expres voorbijrijdt), waarna we door een vriendelijke jongedame worden doorverwezen naar de heuse chocokerk voor de opening van het festival. Ik denk alleen maar: wow wat tof, dat wordt dus echt letterlijk en figuurlijk hemelse chocolade uitproberen! 
 
Bij het naar buiten lopen komen we een man en vrouw tegen die elkaar aanstoten na het zien van onze zak lekkers. "Ah joh alsjeblieft, zullen we heel even binnen gaan kijken?” “Nou, dat zal niet alleen kijken gaan worden",  smoezen ze tegen elkaar.
 
 
In de kerk is het al gezellig druk: de opening is namelijk voor iedereen toegankelijk en door de vele vlaggen en chocoladekoeien op de lange haven makkelijk te vinden. Alle aanwezigen worden bij binnenkomst voorzien van een bubbeltje en met een big smile doorverwezen naar de toren van opgestapelde en in chocolade gedoopte aardbeien. Deze liggen, al glimmend, voor het oprapen. Naast dit mooie onthaal is er vanalles te beleven in de kerk. Je kan bijvoorbeeld in een fotohokje foto’s van jezelf laten maken in chocoladethema, chocoladepoffertjes eten, op de foto gaan met een chocoladereus, genieten van drie verschillende soorten chocoladefonteinen en, voor de liefhebber, zelf chocolademelk melken uit één van de chocoladekoeien. 
 
Het hoogtepunt van de openingsavond vind ik kunstenaar Anton Klijnsmit, die met een kettingzaag uit een blok chocolade van 200 kilo de vorm van een Koeienhoofd zaagt. Dit is de eerste keer dat hij los mag gaan op chocolade, wat blijkbaar erg wennen is in vergelijking met zijn gebruikelijke hout of ijs, maar zie mijn foto voor het resultaat dat er zeker mag wezen!
 
 
Als ik zo terug kijk op deze openingsavond en het programma van het hele festival is dit echt een aanrader voor iedereen: Of je nu zin het in een pro workshop chocolade maken of je lekker wilt chillen in een chocobad… Zet het festival voor volgend jaar maar alvast in de agenda! Als je nog verdere info over het chocoladefestival wil doorlezen, neem dan een kijkje op de site van De Bonte Koe en misschien zie ik je dan ook volgend jaar op dit gave festival vol quilty pleasures! Kun je niet nog een jaar wachten? Dan is er altijd nog de webshop,  of de winkels van De Bonte Koe zelf, waar je het hele jaar langs kunt gaan om je in een hemel van chocolade te wanen. 
 
Lees ook over het choco avontuur van Kevin in Delft
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Kunst & cultuur
Kunst & cultuur
Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Wijnboerderij Vlaardingen

Een hemel van chocolade

De Bonte Koe Chocolade
Stadsboerderij de Wilgenhof
Kunst & cultuur
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Eten & drinken

De Smulhoeve

Lunchcafé de Smulhoeve

Buiten en binnen opwarmen in Midden-Delfland

Het Schielicht

Culinair genieten bij huiselijk Indigo

Indigo
Streekproducten

Duurzame deli; The Living

The Living

Gevulde kip met een verrassende inhoud

Zorgboerderij De Buytenhof

Permacultuur. Hoe groen zijn jouw vingers?