Een duurzame kerst: adopteer een kerstboom bij STEK de Stadstuinwinkel

Een duurzame kerst: adopteer een kerstboom bij STEK de Stadstuinwinkel

Yes, het is weer bijna kerst! Die heerlijke tijd van warm binnen zitten, je eigen kaarsen maken, wintergeuren in huis halen en de kerstboom versieren. En over die laatste ga ik je wat vertellen, want sinds een aantal jaren is het mogelijk een kerstboom te adopteren en jaar op jaar weer te versieren, in plaats van na de kerst bij het grof vuil te zetten. STEK de Stadstuinwinkel in Rotterdam is een uitgiftepunt van deze kerstbomen en ik ging langs. 

"Bij STEK kan je terecht voor de meest prachtige planten voor in huis
STEK de Stadstuinwinkel zit in het hartje van Rotterdam. Het is opgericht door vijf groene ondernemers die de stad groener willen maken. Bij STEK kan je terecht voor de meest prachtige planten voor in je huis, maar ook om je balkon, tuin, de straat of je dakterras te versieren. Daarnaast hebben de oprichters van STEK veel kennis over allerlei gebieden rondom groen; tuinontwerpen, volkstuinen of eetbare planten en kruiden. En natuurlijk over de planten en accessoires in de winkel!
 
 
Op een koude donderdagochtend sprak ik af met Inga bij STEK. Ik wilde namelijk alles weten over de kerstbomen die zij daar hebben staan in hun achtertuin. Dit zijn namelijk niet kerstbomen die je koopt en na de kerst langs de straat zet, maar die weer terug de grond in gaan en je het jaar daarna weer kan optuigen! Het hele duurzame aspect hieraan sprak me aan en ik wilde meer weten. 
 
 
Met een dampend kopje koffie liepen Inga en ik de tuin in, waar de kerstbomen stonden. Deels waren het kerstbomen die al een adoptie eigenaar hadden; deze zouden een dezer dagen opgehaald worden. De andere bomen konden nog geadopteerd worden. Je betaalt dan het bedrag voor de kerstboom en een bedrag aan borg - is de kerstboom na de kerst nog mooi en kan deze weer de grond in, dan krijg je je borg terug. Het jaar erop krijg je een telefoontje over hoe jouw eigen boom erbij staat en of je deze weer wil adopteren. Zo kan je jaar op jaar je eigen kerstboom in huis hebben staan, en in de tussenperiode wordt deze goed verzorgt. 
 
 
De biologische kwekers van de kerstbomen, ‘adopteer een kerstboom’, verzorgen de bomen als geen ander tussen de kerstperiodes in. Zo’n 85% van de bomen overleeft de kerst en kan daarom prima het jaar erna weer mee, dankzij de goede zorg van ‘adopteer een kerstboom’. Ze werken volgens strenge BIO richtlijnen en zoeken ook een bestemming voor de bomen die niet meer geschikt zijn voor bij mensen thuis. Een absoluut duurzaam initiatief dus! De mensen die een kerstboom adopteren kunnen zo’n vijf jaar met hun boom doen, hoe super is dat?
 
 
Dit jaar had ik nog geen plek voor een kerstboom, maar volgend jaar wel - en ik ga ‘m absoluut adopteren bij STEK de Stadstuinwinkel! En ohja - wil je na het kerstbomen shoppen even opwarmen? In dezelfde straat als STEK zitten genoeg koffietentjes. Ik ging naar Heavenly Cupcakes voor een warme chocolademelk met slagroom en marshmallows. Hhmmm!
 
Thuisboom opgetuigd en zin om lekker binnen te blijven? Met deze tips van Sanne kun je thuis kaarsen en slingers maken.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Streekproducten

Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Wijnboerderij Vlaardingen

Honey Highway: De snelweg naar biodiversiteit

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh
Winkelen

Real City People in het Wild - deel 1

Hoeve Biesland

10 x de groenste plekken van Rotterdam door een expert

‘Op het dak’

Kek Delft: Lekker eten zonder poespas.

Kek Delft

Breng de winterse geuren mee naar binnen!