Een Drijf-in bioscoop – op de Rotte

Een Drijf-in bioscoop – op de Rotte

Een duwtje in de groene richting… dat kan iedereen wel eens gebruiken, zo ook ik. 

Zelf woon ik in de binnenstad van Rotterdam op een plek met te weinig groen. Sinds kort ben ik in het bezit van een auto. Dit maakt het voornemen om vaker groen op te zoeken al een stuk makkelijker, zou je denken. Toch was het er nog niet van gekomen, en ook in mijn schrijven bleef ik voor Hof van Delfland vooral in mijn comfortzone van sport. Nu is het zo dat je mij ook heel gelukkig maakt met een film en lekker eten, en laat dit nu toevallig eens samen zijn gekomen met een wel heel bijzondere, groene ervaring: Film op de Rotte. De ideale ‘groene’ Hof van Delfland uitbreiding voor mij!  
 

Film op de Rotte

Bij aankomst word ik vriendelijk geholpen door de beveiliging, die mij al zoekende ziet rondkijken en mij verwijst naar de entree. De entree bestaat uit twee partytenten waar Mel samen met een aantal andere vrijwilligers alle bezoekers welkom heet. Mel is van stichting Groen. Stichting Groen heeft als doel om de stedelingen meer richting de groene gebieden rondom de randstad te trekken. Op die manier wil zij laten zien hoeveel moois er in de omgeving te zien is. Wat een geweldig initiatief! Vanaf hier wordt het alleen nog maar beter…  Zij vertelt namelijk dat er hamburgers, popcorn, fris en biertjes zijn. Yes! Popcorn en Film blijft toch een gouden combinatie. 

 
Het grote bioscoopscherm hangt aan een brug en is verzorgd door de organisatie van de Pleinbioscoop. Een indrukkwekkende gewaarwording, want je ziet niet elke dag een bioscoopscherm aan een brug hangen. Voor de film begint stapt iedereen op de boot, die vervolgens naar het midden van de Rotte vaart. Voordat ik op de boot stap, krijg ik een telefoonnummer mee. Dit nummer kan ik bellen vanaf de boot om mijn bestelling door te geven. Vervolgens gaat de boot aan wal en wordt de bestelling gebracht. Zo werkt het ook als je naar het toilet moet. Enige organisatie met iedereen op de boot is dus gewenst;)
 
 
De avond is prachtig. Anders dan de regen overdag is het nu droog, de halvemaan schijnt door de laatste wolkjes heen en al snel is er een bijna heldere hemel. Alhoewel dit al een plaatje op zich is, komt daar natuurlijk bij dat je vanaf een boot op de Rotte naar een film kijk! Nu ben ik een über koukleum, maar de organisatie heeft zelfs aan warme dekentjes gedacht! Die blijken dan ook zeker geen overbodige luxe. 
 

Zelf varen en staren?

"Wil je zelf deze bijzondere ervaring op de Rotte beleven?

Wil je zelf deze bijzondere ervaring op de Rotte beleven? Hopelijk organiseert stichting Groen volgend jaar weer dit evenement! Je kunt dan een plekje reserveren op de boot van stichting Groen,  maar je kunt ook zelf met je boot naar de locatie varen of met een stoeltje vanaf de zijkant genieten van de film. Daarnaast mag je eigen eten meenemen, maar  je kunt dus ook genieten van het aanwezige aanbod. Eigenlijk kun je de avond helemaal naar eigen hand inrichten! Of ja, tenzij je naar het toilet moet, dan moet je dat dus even overleggen met de rest van de bioscoopgangers...  Al bij al, een unieke ervaring die alleen daarom al een aanrader is! 
 
Benieuwd wat er nog meer te doen in rondom de Rotte? Ontdek het gebied met de blog van Sanne.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Kunst & cultuur

Honey Highway

Op Hodenpijl

Fluisteren op de Fluisterboot

Fluisterboot Andante

Thuis bij het Vreemde Vogel festival

Buitenhotel De Vreemde Vogel
Wandelen & fietsen

Status: Offline

Herfstige hertjes spotten – het Kralingse bos

Kralingse Bos