Een bijzonder plekje in Vlaardingen

Een bijzonder plekje in Vlaardingen

Wanneer ik hoor dat ik richting Vlaardingen mag, word ik altijd gelijk blij. Het is de stad waar ik ben opgegroeid en alhoewel ik al jaren in Rotterdam woon, blijft het toch een plekje in mijn hart houden. Samen met mijn man en zoon zijn we op een relaxte zondagmiddag richting Vlaardingen gegaan om een kijkje te nemen bij De Vreemde Vogel.

Alhoewel ik Vlaardingen ken als de binnenkant van mijn broekzak zijn er toch nog wat plekjes die voor mij onontdekt zijn. In Vlaardingen West ben ik namelijk niet zo vaak te vinden. Mijn nieuwsgierigheid is daardoor gelijk getriggerd, want wat is er voor leuks te doen in West? Verstopt midden in een woonwijk ligt De Vreemde Vogel: letterlijk een vreemde vogel in de bijt. Wij zijn verbaasd als we het terrein opkomen. We hadden niet verwacht dat het zo groot zou zijn. Het is een groene oase aan de rand van de stad.

Zo kun je slapen in een raket of een vliegtuig"

De Vreemde Vogel is een buitenhotel met allemaal bijzondere kamers. Zo kun je slapen in een raket of een vliegtuig. Of wat dacht je van een vogelhuisje of een camper die ver boven de grond uitsteekt? Zo op het eerste gezicht is dit een misschien enkel een kinderparadijs, maar het blijkt ook zeker het paradijs voor het kind in jezelf! Voorheen was het terrein van de Vreemde Vogel een natuurcamping en Davy en Petra hebben het omgetoverd tot hotel en tuincafé. De speeltuin en dieren die nog steeds op het terrein te vinden zijn maken het plaatje compleet.

We worden ontzettend aardig ontvangen en één van de eigenaren, Petra, vertelt vol passie over de Vreemde Vogel. Ze is ontzettend trots op wat ze kunnen aanbieden. Naast dat ze het hotel en het tuincafé runnen, organiseren ze veel activiteiten voor jong en oud. We worden uitgenodigd voor het Pluimage Festival dat afgelopen Pinksteren heeft plaatsgevonden. Met een ruime ervaring in evenementen, waaronder ook bruiloften, was ook het festival een succes.

We mogen een tafel uitzoeken en kiezen voor een lekker ruime picknicktafel. Het tuincafé ligt naast het water, dus het is even goed opletten met kleine weglopers en kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Ook loopt het terrein wat omhoog, wat iets minder handig is met mini's die nog niet zo goed kunnen lopen (of in ons geval nog helemaal niet kunnen lopen, maar wel denken overal heen te kunnen kruipen). Er is in ieder geval genoeg ruimte om wat verder van het water af te zitten. Wat heel prettig is, is dat bij het tuincafé ook nog een kleine speeltuin en een ruime zandbak is. Zo is er dus genoeg gelegenheid voor jou om lekker te lunchen of te genieten van een kopje koffie en voor je kind(eren) om lekker te ravotten.

De kaart van de Vreemde Vogel is lekker uitgebreid. Aan iedereen is gedacht en niemand hoeft met honger naar huis. Voor volwassenen zijn er verschillende broodjes en salades en voor kinderen staan er lekkere gerechten op de kaart, van boterham tot boerenfriet. Mocht je willen borrelen dan kun je gaan voor een borrelplankje en een lekker biertje van de tap. Wij zijn gegaan voor een ruime lunchschotel met o.a. een soepje, kroket, gemengde salade en zalm. Daarna zaten we ook echt stampvol. Onze zoon heeft met ons mee gesnoept en wat frietjes gegeten. Voor de hele kleintjes zijn er genoeg kinderstoelen beschikbaar.

Waar wij voornamelijk blij van werden is de ruimte en de rust hier. Er zijn veel verschillende plekjes te ontdekken op het terrein, maar de eigenaren zijn er toch in geslaagd om samen te werken met de natuur en er een speciaal plekje van te maken. Alhoewel het een plekje aan de rand van een stad is, krijg je er een instant vakantiegevoel. Wij komen hier zeker nog eens terug om te eten, spelen of een festival te bezoeken! 

 

 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids

De Roofvogelboerderij

Nazomerdag bij Strandtent De Pit

Strandtent De Pit
Boerderij het Lansingerland
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Eten & drinken

Gevulde kip met een verrassende inhoud

Zorgboerderij De Buytenhof
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Eten & drinken
Streekproducten

Boerenkool 'stamppot' met een twist

Kale yeah

Hoeve Biesland