Eefje kookt: gezonde afhaal midden in de stad

Eefje kookt: gezonde afhaal midden in de stad

Wanneer een restaurant zoals Eefje onder je appartementencomplex zit, dan kun je niet anders dan er even binnen stappen. In de zaak staat een team van leuke meiden, maar in het bijzonder Evelien, één van de eigenaren. Ik ken haar al, want ze is een oud-stagiair en dat is extra leuk. Samen met haar zakenpartner Ferry runt ze Eefje. 

Eefje is een (afhaal)restaurant, waar de spreuk ‘’Heb je het druk? Eefje kookt’’ centraal staat. Ze bereiden elke dag een aantal verse maaltijden en sandwiches voor de lunch én het avondeten. Heb je niet veel tijd of kom je thuis na een drukke werkdag en heb je geen zin om te koken? Dan ben je bij Eefje op het juiste adres. De nadruk ligt op bewust en gezond eten, dus je hebt fast food zonder dat het junkfood is. 
 
 
Alhoewel Eefje prima is om af te halen, kun je er ook leuk zitten. Zowel binnen als buiten zijn tafeltjes beschikbaar en daar wordt flink gebruik van gemaakt. De zaak ziet er leuk uit, met mooie hoekjes en hoge tafels binnen. Het nodigt in ieder geval uit om niet alleen mee te nemen, maar ook te blijven plakken. Omdat de verse maaltijden overdag worden bereid, zijn de gerechten al klaar wanneer je aankomt. Dit zorgt ervoor dat je nooit lang hoeft te wachten of je nu in het restaurant blijft eten of het eten afhaalt. 
 
"Heb je al honger?
Wij besluiten te blijven eten. Samen met mijn gezin kan ik zo aanschuiven en er wordt gelijk een kinderstoel voor mijn zoon van 1,5 jaar van achter tevoorschijn getoverd. Je kunt hier ook prima met (kleine) kinderen zitten wanneer je geen zin hebt om te koken. Om een beetje te mixen nemen we verschillende dingen van de kaart en het is allemaal, zonder uitzondering, heerlijk. Ik ga voor een geitenkaasquiche met spinazie, peer en walnoten en mijn man en zoon kiezen een varkenshaasje met truffel-paddenstoelensaus, Roseval aardappeltjes en sperziebonen. Daarnaast delen we een herfstsalade met geroosterde pompoen, gepofte tomaten, feta en amandelen. Heb je al honger? 
 
 
Doordat er elke dag maar een paar gerechten worden klaargemaakt is de kaart klein, maar overzichtelijk. De maaltijden zijn er niet minder lekker om. Juist doordat de kaart zo klein is worden de maaltijden met liefde bereid. Op de website, Facebook en op het bord dat buiten staat, kun je altijd zien welke maaltijden er die dag geserveerd worden. Over het algemeen wordt er voldoende eten gemaakt, maar soms wil het weleens zo zijn dat een gerecht op is richting het einde van de dag. 
 
 
Wat mij betreft is Eefje echt speciaal. Zelfs in het horecageweld van Rotterdam vind ik dat ze door haar eenvoud opvalt. Ze zetten hier echt iets bijzonders neer. De bediening is altijd vriendelijk en je wordt met een glimlach ontvangen. Er staat voor ieder wat wils op de kaart en dat zie je ook door het diverse publiek dat er komt. Op zaterdag zijn ze gesloten, maar de rest van de week ben je meer dan welkom. Dus heb je trek, maar geen zin om te koken? Eefje kan ik van harte aanbevelen!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
 • Eefje

  Adres
  Groenendaal 491
3011 ZW Rotterdam
  Openingstijden
  
Maandag - Vrijdag: 12 - 21 
Zondag: 12 – 20
  Reserveren
  
Zij werken niet met reserveringen, je kunt gewoon spontaan binnen lopen

  Betalen
  Alleen PIN betaling
  Facebook
  Website
   

Eten & drinken

Verrassend Maassluis

De Karperhoeve

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Food Art Festival

Je kan ‘t dak op!

‘Op het dak’