Bij het horen van ‘tapas’ denken we al gauw aan patatas bravas, gefrituurde inktvisringen, saai gemarineerde olijven, gehaktballetjes; zo kunnen we nog wel even doorgaan. Destino bewijst echter dat tapas niet saai hoeven te zijn: naast de klassieke gerechten koken ze namelijk ook uit de moderne Spaanse keuken. Toen ze vroegen of wij wilden proeven van de nieuwe herfstkaart, lieten we dat ons geen twee keer vertellen!
Bij binnenkomst krijgen we een warm welkom van eigenaren Niels en Nelleke. Na uitgebreid bij te hebben gekletst lopen we naar onze tafel. De kaart wordt aan tafel uitgelegd en we krijgen ook te horen welke gerechten ze buiten de kaart serveren. Naast de vaste kaart koken ze graag met seizoensproducten waardoor ze wisselende daggerechtjes hebben. De ingrediënten komen deels uit Spanje (het is en blijft een Spaans restaurant hè), maar ze gebruiken ook veel lokale, en zoveel mogelijk biologische producten. De groenten komen van de Westlandse tuin, een bedrijf dat veel met boeren uit de streek werkt, de koffie van Giraffe en voor de bierliefhebber hebben ze bier van de achterburen; Brouwerij Noordt. Dat niet alle ginsoorten uit de omgeving komen, wordt ze vergeven.
We kunnen niks vinden wat ons tegenvalt.