Echt Spaans genieten bij Destino

Echt Spaans genieten bij Destino

Bij het horen van ‘tapas’ denken we al gauw aan patatas bravas, gefrituurde inktvisringen, saai gemarineerde olijven, gehaktballetjes; zo kunnen we nog wel even doorgaan. Destino bewijst echter dat tapas niet saai hoeven te zijn: naast de klassieke gerechten koken ze namelijk ook uit de moderne Spaanse keuken. Toen ze vroegen of wij wilden proeven van de nieuwe herfstkaart, lieten we dat ons geen twee keer vertellen!

 

Bij binnenkomst krijgen we een warm welkom van eigenaren Niels en Nelleke. Na uitgebreid bij te hebben gekletst lopen we naar onze tafel. De kaart wordt aan tafel uitgelegd en we krijgen ook te horen welke gerechten ze buiten de kaart serveren. Naast de vaste kaart koken ze graag met seizoensproducten waardoor ze wisselende daggerechtjes hebben. De ingrediënten komen deels uit Spanje (het is en blijft een Spaans restaurant hè), maar ze gebruiken ook veel lokale, en zoveel mogelijk biologische producten. De groenten komen van de Westlandse tuin, een bedrijf dat veel met boeren uit de streek werkt, de koffie van Giraffe en voor de bierliefhebber hebben ze bier van de achterburen; Brouwerij Noordt. Dat niet alle ginsoorten uit de omgeving komen, wordt ze vergeven.

 
 
We kunnen niks vinden wat ons tegenvalt.
Naast de vaste gerechten van de herfstkaart krijgen we talloze opties van de wisselende kaart. We gaan voor de portobello (met schorseneren, Spaanse kaassaus en veldsla), de piquillos (paprika, bechamel, Ibericoham met piquillosaus) en de schelpen van de dag. Daarnaast kiezen we van de vaste kaart de 'croqueta' (kip, Ibericoham, peterselie en ui) en de 'ensalada endivias y remolacha' (roodlof, mizuna, rode biet, peer, granaatappelvinaigrette, muntpesto, crème fraîche en pistache). Binnen no-time staan alle gerechten op tafel. Het zijn kleine hapjes, maar om te delen is het meer dan genoeg! Elk gerecht is met liefde bereid en dat proef je terug; vers, mooie smaken die elkaar complimenteren en het gebeurt niet heel vaak, we kunnen niks vinden wat ons tegenvalt.
 
 
Zelfs mijn tafelgenote, die normaal gruwelt van witlof, vindt de salade heerlijk! Natuurlijk kan het niet anders dan dat we de avond afsluiten met een heerlijk dessert: cheesecake en een bolletje ijs met nougat, wie kan dat nou weerstaan?!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

(H)eerlijk genieten tijdens de feestdagen

Man Met Bril Koffie

Wandelen en ontspannen bij Kasserie OCK

Kasserie Ock

Vroesenpaviljoen - Huiskamer in het park

Vroesenpaviljoen

Wanneer bio business wordt

Gys
Streekproducten

Slow juice recept met Rotterdamse oogst.

Kunst & cultuur
Eten & drinken
Streekproducten