DIY: Kerstslinger en geurkaarsen

DIY: Kerstslinger en geurkaarsen

Donker en koud; je merkt dat het bijna winter is. Heerlijk weer voor een wandeling en dan is het extra lekker om naar huis te gaan, je winterlaarzen te vervangen voor sloffen en te genieten van het knusse binnen. Haal een beetje buiten naar binnen met zelfgemaakt slingers en geurkaarsen. Sanne legt uit hoe je dat doet.

Sanne: “Ik kan het beste genieten als ik het mooiste van de natuur naar binnenhaal en mijn huis ruikt naar het winterbos. Wat ik daar mee bedoel? Die geur die je rond de kerst ruikt als de kerstboom opstaat, de aroma van sinaasappels en - als je een geluksvogel bent - de warmte van de open haard!”
 
 
Ook zo’n fijne sfeer en geur in huis halen? Ik heb drie eenvoudige, maar o zo leuke dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je die winterwandeling mee naar binnen kunt nemen (zonder de kou natuurlijk). De eerste optie is meteen de makkelijkste: Haal dennentakjes in huis, samen met takken met rode besjes. Zet deze samen in vaasjes en verdeel ze door je huis. Resultaat? Een instant wintergeur! De dennentakjes zou je ook kunnen gebruiken voor een kerstkrans, samen met andere, goed buigzame groene takken. 


Daarnaast is de geur van sinaasappels ook echt een wintergeur voor mij. Heel gemakkelijk vrolijk je je huis op met een slinger gemaakt van sinaasappels.
 


Het enige dat je nodig hebt zijn sinaasappels, gesneden in plakken. Doe deze voor een aantal uur in de oven op een lage temperatuur en maak er vervolgens een slinger van. Het staat heel gezellig en die subtiele sinaasappelgeur is werkelijk heerlijk. 


De leukste tip bewaar ik voor het laatst: zelf geurkaarsen maken! Je kan dan zelf helemaal kiezen waar je je huiskamer naar laat ruiken. Ik koos deze keer voor een etherische olie met sinaasappelgeur. Dit meng je door de gesmolten sojawax en giet je daarna in het potje waar je lont in staat."

 

Fijne groene winter gewenst!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden