De Zeeuwse Meisjes

De Zeeuwse Meisjes

Winkelcafé De Zeeuwse Meisjes is een winkel en koffiebar ineen. Bij De Zeeuwse Meisjes moet je zijn voor die ene retrostoel, dat prachtige handgemaakte portemoneetje of de perfecte zeefdruk voor een vriend die net een nieuw huis heeft gekocht. Alles wat je ziet is te koop, behalve de toonbank. 

De Zeeuwse Meisjes houden van het verhaal achter een product. Dit herken je in alles wat je tegenkomt, van de koffie tot de stoel waar je op zit. In het winkelcafé vind je unieke en handgemaakte producten. Altijd zijn ze op zoek naar vintage schatten. Als De Zeeuwse Meisjes het zelf willen hebben, móet het in de winkel. Jonge makers krijgen bij Winkelcafé De Zeeuwse Meisjes een plek om items tentoon te stellen en te verkopen. Met een voorliefde voor grafisch en illustratief in de breedste zin van het woord, selecteren De Zeeuwse Meisjes gedurfd, grappig en mooi werk van beginnende kunstenaars. De Zeeuwse Meisjes leveren zelf grafisch werk op maat. Ook hebben zij een eigen lijn met ansichtkaarten en grafische prints.

De Zeeuwse Meisjes houden van koffie! We schenken koffie van verschillende koffiebranders. De bonen in de maler wisselen en we proberen graag nieuwe espresso's uit, van El Salvador en Burundi tot Ethiopie. In de winkel staat altijd op het krijtbord geschreven welke espresso op de maler zit. We hebben ook koffie to go en de bonen zijn verkrijgbaar in zakjes van 250 gram voor de thuismalers.

Kaapse Markt; sinds het voorjaar van 2015 organiseren De Zeeuwse Meisjes samen met de meisjes van de Verbaasde Ree de Kaapse Markt op het Deliplein. Een markt met kramen vol vintage, design en kunst. Meer informatie over verhuur kramen en nieuwe data van de Kaapse Markt vind je op de Facebookpagina.

Over de Zeeuwse Meisjes; Zeeuwse meisjes Marlies en Frederique groeien op in dezelfde straat in Zeeuws Vlaanderen. Als Fréderique vanaf de schouders van haar vader voorzichtig naar Marlies zwaait, is het ijs gebroken. Van de middelbare school tot aan de Universiteit zijn er steeds de grote liefdes die hen met elkaar verbindt: een liefde voor koffie, vormgeving en avonturen. 
Tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland wordt de droom van een eigen winkelcafé geboren. In Berlijn groeit de droom uit tot een volwassen idee. En nu wordt de droom op Katendrecht in Rotterdam gerealiseerd, een stoere, creatieve locatie aan het water, dè plek voor De Zeeuwse Meisjes.

 

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Sumatraweg 13b,3072 ZP Rotterdam
ma en di: gesloten wo: 12.00 - 17.00 uurdo t/m zo: 10.00 - 17.00 uur
info@dezeeuwsemeisjes.comhttp://www.dezeeuwsemeisjes.com
facebook


 

Kunst & cultuur
Eten & drinken

Echt Spaans genieten bij Destino

Destino

Dagje actief bij Outdoor Valley

Outdoor Valley

Desembroden bakken bij Jeroen Bakt Brood

Jeroen Bakt Brood

Rauwdouwer; van alle markten thuis

Rauwdouwer
Streekproducten

Je kan ‘t dak op!

‘Op het dak’
Eten & drinken
Familie & kids
Kunst & cultuur
Ontspanning
Streekproducten
Workshops
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Eten & drinken
Kunst & cultuur
Streekproducten

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.

Winkelen

Biologisch… super logisch. Maar wat is het nou eigenlijk?

Hoeve Biesland

Verborgen schatten van het Zeeheldenkwartier

Top 5 tips voor de zomervakantie!